Nyårstävling - 400 kr hos Kamda

 
Hejsan allihopa!
Som en rolig grej i slutet på detta år tänkte vi starta igång en tävling i samarbete med Kamda.se. Kamda är en sida som säljer massor av fototillbehör till låga priser. Priset i denna tävling är en värdecheck på 400 hos Kamda.
 
För att vara med och tävla:
- Välj ut en favoritbild från 2012 (Kan vara på vad som helst, inget collage och du ska ha tagit den!)
- Välj ut vilka produkter du vill använda värdechecken till och kopiera länkadresserna
- Skriv ett inlägg på din blogg med din bild och länka till detta inlägg samt kamda.se. Skriv också vad du vill använda värdechecken till.
- Länka ditt bidrag i en kommentar och skicka även med direktlänk/ar till produkten/erna som du vill vinna. 
- Gilla Kamda på Facebook
 
Tävlingen avslutas om två veckor, den 14 Januari kl. 12.00
 
Är något oklart är det bara att fråga, lycka till! :D
 
 

Publicerat: 2012-12-31 - 12:00:00  •  Kategorier: Fotosamarbete, Fototävling

Mitt 2012

Januari: Minns faktiskt ingenting från denna månaden, inte hjälper bilderna till heller. Har endast 30 bilder från denna månad som kommer ifrån en promenad med mamma.. ;)
 
 
Februari: Minns inte så mycket härifrån heller, förutom när jag, Linnea och Elin var på Göteborg Horse Show. Vi hade så himla roligt, såg Ponnyakuten-deltagarna och Nellie Berntsson (och var så himla stolta va.. o.O), fick autograf av Tobbe Larsson, skrattade ihjäl oss åt "babianen".. så många roliga minnen! :D
I februari var vi också på en utflykt och då lånade jag papps systemkamera (en av de första gångerna) och fotade lite! ^^
 
 
Mars: Köpte alldeles själv min första egna systemkamera, en Nikon D3100 med standardobjektivet 18-55. Här syns några av de första bilderna jag tog, är det skillnad mot nu tycker ni? ;)
 
 
April: Firade påsk hos farmor, fotade mera med nya kameran, passade sötaste kaninen som marsvinen blev kompis med, var med i liten hopptävlingen med finaste hästen på jorden 
 
 
Maj: Fotade Isabell för första gången när hon hopptränade, fotade Linnea och Luxine, fotade marsvinen, fotade allt... (hehe, typ..^^) Var med i KM i dressyr på min favorit ♥ Upptäckte pappas underbara objektiv, Tamron 90mm 2.8 Macro, sedan dess har hann inte haft det nästan... ;)
 
 
Juni: Isabell fick Shaad och jag började fota dom.. Ofta, haha. Bilderna som togs på dom under denna månaden är fortfarande favoriter. Gick ur sjuan, firade midsommar på Marstrand, var på Liseberg, sydde egna shorts av gamla jeans <--- blev super! Sedan får vi inte glömma det typ viktigaste: Jag började blogga! :D
 
 
Juli: Jag och brorsan var hos farmor, en av de bästa veckorna på året ♥ Vi hade så trevligt, vi tre. Det var underbart väder, bästa vädret under sommaren. Vi badade massor, åt glass i stora lass, fotade i solnedgångar, var på fjärilsvandring. Under Juli hanns det även med att plocka jordgubbar med Linnea, mamma och Linneas mamma <-- tradition. Jag, Linnea och Emilina hade fotodag, jag var med när Linnea och Elin hoppade i skogen, pappa fyllde år och vi var iväg på en jättehärlig fototur. Till sist var jag, mamma, min moster och brorsan i Norge några dagar, vilket var jättehärligt!
 
 
Augusti: Vi var i Dalsland, jag fotade finaste människan.. flera gånger.. som vanligt.. ( ;] ) Både porträtt och foton på Shaad. Jag var med när Isa och Shaadis tävlade för första gången, då de också vann sin klass! Jag fick till häftiga vattenbilder, började åttan och fyllde 14.
 
 
September: Fotomånad. Minns inte så mycket mer än vad jag ser på bilderna.. Fick till mysiga bilder på min fina pojke, fotade självporträtt, hittade en läskig gräshoppa på fönstret, var med Linnea i stallet och började fota höstbilder.
 
 
Oktober: Fotade många bilder som jag är väldigt nöjd med, både höstbilder och frostbilder. Två tråkiga datum denna månad, 3 år sedan Movie dog och 2 år sedan Zigge dog, tände ljus på gravarna ♥ Var också på ett gööörkul konfa-läger! 
 
 
November: Photoshoot med Isa, började äta pepparkakor, mycket i skolan så inte så mycket bilder från denna månad, hoppade hopptävling på älsklingen och vi blev felfria, andra rosetten vi fick. :')
 
 
December: Flest bilder denna månad kanske? ;) Fotade i alla fall en hel del vinterbilder, första snön kom, fotade porträtt med Linnea, fick jullov, åkte till Schweiz och hade en jättehärlig resa och jul där, kom hem, var hemma en dag efter resan, fick se betygen, köpte ett Nikkor 50mm 1.8G för julklappspengar, reste iväg till Dalarna och firade nyår där (eller ja, håller på.. är ju där nu)...
 
 

 
Och där är mitt 2012 slut, jag tycker det har varit ett jättebra år! :D 
Jag hoppas 2013 blir lika roligt, intressant, spännande och härligt.
Under 2012 var några av mina mål:
-  Träna regelbundet [ ] (Hehehe, inte riktigt avklarat...)
- Satsa mer på ridningen, börja rida mer [ x ] (Red bara en gång i veckan då och nu är det stallet 2-4 dagar i veckan! :D)
- Satsa på fotograferingen, utvecklas, egen systemkamera [ x ] (Tycker absolut detta är avklarat! ;))
Sedan hade jag lite andra små mål också ...
 
~~~~~~~~
 
Under 2013 ska jag/vill jag:
- Börja blogga mer regelbundet, försöka fixa minst ett inlägg per dag
- Utvecklas inom foto och redigering
- Få mer besökare till bloggen
- Göra klart alla bloggdesiger som inte är på "en-per-månad-listan" så att jag kan börja med "en-per-månad-listan"
- Börja springa regelbundet/träna
- Ägna mycket tid åt marsvinen
- Köpa något nytt till kameran
- Utvecklas inom ridningen
- Förbättra betygen
- Ta allt i en lugn takt, ägna tid åt familj och vänner, ha roligt och vara lycklig...
 
Hur har ditt år varit och hur vill du att 2013 ska vara? :')

Publicerat: 2012-12-31 - 01:00:00  •  Kategorier: Bloggen, Foto, Frida

A small bit of winter

 
Några vinterbilder från samma tillfälle som de här och de här bilderna. Vad tycker ni om dom :')

Publicerat: 2012-12-29 - 10:00:00  •  Kategorier: Foto - Vinter

Kärlek...

 
... ja, ni förstår väl varför? ↑ Idag var pappa och jag iväg och hyrde skidor, fixade snökedjor, handlade för nyårsresan och så var pappa så underbart snäll så vi åkte iväg till Media Markt. Det var nämligen såhär att jag och brorsan fick presentkort där i julklapp, så igår på hemvägen från flygplatsen köpte brorsan ett spel där. Pappa och jag har pratat länge om att vi vill ha detta objektivet. Men han har sagt att vi ska vänta och kolla lite mer, så även igår när vi var där. Jag som hade trott att vi skulle köpa det igår eftersom brorsan fick köpa sitt spel. (Det var hans högsta önskan på önskelistan, såsom objektivet var min högsta) Men så idag var han så underbart snäll så vi åkte förbi och köpte det när vi ändå var iväg, vi betalde halva var eftersom vi ska ha det tillsammans. Dock så kommer jag nog använda det mest, hehe. Prövade att klicka några foton och är redan såld, tyvärr kära Tamron, ledsen att behöva säga det men du trillade just ner från första platsen som favoritobjektiv 

Publicerat: 2012-12-28 - 23:08:54  •  Kategorier: Foto

Bästa vinterbilden - tävling hos Amanda

Jag är med och tävlar hos Amanda med min bästa vinterbild. Eftersom jag har mycket att göra nu och så med packning och så vidare inför imorgon så valde jag bara lite snabbt denna bild som jag tycker är en av mina bättre vinterbilder! :')
 
 

Publicerat: 2012-12-28 - 19:07:00  •  Kategorier: Fototävling

11 frågorsleken

Jag blev utmanad av Amanda...
---
1. Vilket land skulle du vilja flytta till? 
Hm, jag trivs rätt bra i Sverige faktsikt men visst hade det varit roligt att bo utomlands ett tag. USA, England och Australien verkar häftigt! Jag skulle också kunna tänka mig att bo ett tag i Schweiz, dels eftersom jag då har personer jag känner där och så är det så himla mysigt och vackert. Min moster brukar faktiskt säga att hon tycker att jag ska komma ner och jobba hos några hon känner på en stor hästgård när jag blir lite äldre, haha ja, vi får väl se... ;)
 
2. 5 saker du skulle ta med dig till en öde ö?
Familjemedlem/kompis, mat, vatten, kläder...... tändstickor? Hahah, vet faktiskt inte.. xD
 
3. Varför bloggar du?
Jag började blogga för att jag ville göra något av mina bilder, inte bara låta dom ligga och skräpa på datorn.. genom en blogg får man tips, kritik och inspiration från andra :')
 
Berg i Schweiz, december 2012
 
4. Vad beställer du gärna på en restaurang?
Pasta brukar vara ett säkert kort, haha .. Pasta är gott för det mesta! ^^
 
5. Vad är du rädd för?
Spindlar. Allvarligt, det är något av det läskigaste som finns. Jag vet inte varför jag tycker det men så är det bara.. Stora som små. Ett av de värsta minnena jag har av spindlar är när jag låg och läste i sängen för länge sedan, ser något i ögonvrån, kollar upp och har en spindel hängades rakt framför ögonen på mig. Jag sprang skrikandes ut från mitt rum och kunde inte sova normalt på flera dagar... xD
Jag har också märkt det senaste att jag inte trivs så bra i mörker, vi kan nog kalla det mörkrädd... Hemma är det ofast ingen fara utan det är mörkret utomhus haha, om ni förstår.. Finns även annat smått och gott som kan vara scary...
 
Spindel hos faromor, sommaren 2012
 
6. Beskriv kortfattat årets julafton.
Schweiz. Inte så mycket snö. Sol. Promenad. God mat. Marsipan. Julklappar. Skratt. Trevlig dag.
 
7. Hur mår du?
Jag mår bra, lite trött bara... ;)
 
8. Hur tror du att ditt liv kommer se ut om 10 år?
Hm, då är jag 24. Kanske pluggar, reser, lever livet och tar det lugnt efter att ha slutat skolan, jobbar..? ;)
 
Julafton, december 2012
 
9. Vad skulle du välja mellan rosa, gult och svartrandigt spretigt hår och illgrön tuppkam med inslag av orange?
Rosa, gult och svartrandigt! :D
 
10. Berätta om något du är stolt över.
Har jag dåligt självförtroende om jag inte kommer på något? :o
 
11. Vilken radiokanal lyssnar du helst på?
NRJ ♥
 
-----
 
11 frågor:
1. Favoritgodis?
2. Länder du har varit i?
3. Favoritmöbeln i ditt rum?
4. Hur har detta året varit?
5. Vad har du för mål till nästa år?
6. Vad vill du bli/jobba med senare i livet?
7. Tycker du att det är snyggt att trä pärlor på hörlurar?
8. Vad är du mest nöjd med hos ditt utseende?
9. Vad använder du när du skriver detta; Mac eller annan dator?
10. Läser du min blogg?
 
Jag utmanar Isabell, Linnea, Emilina, Emma och Tilde
 

Publicerat: 2012-12-27 - 21:30:00  •  Kategorier: Foto, Foto - Djur, Foto - Jul, Foto - Natur, Foto - Saker, Frida

Tillbaka hemma i Sverige

 
Nikon D3100 || Tamron SP AF 90mm, F2.8, Di MACRO 1:1 || NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6GII AF-S DX
 
Hej ♥
Nu är jag hemma i Sverige igen efter elva dagar i Schweiz. Vi har varit hemma några timmar och ätit, packat upp lite, jag har laddat över strax över 800 foton till datorn, ja ungefär så. 
 
Inte på världens bästa humör just nu.. sovit dåligt de senaste nätterna, gick upp vid sextiden idag, suttit stilla i bil, gått omkring på överfulla, stressade flygplaster, suttit ännu mer stilla i flyg, bytt flyg och suttit stilla i flyg åter igen, åkt bil, stannat vid Media Markt på hemvägen eftersom brorsan skulle hämta ut sin julklapp och blivit deprimerad över att jag inte kunde köpa med mig femtio-millimeters-ett-komma-åtta-nikon-objektivet som jag så länge velat ha och nu ska få köpa för julklapspengar, men det fick jag alltså inte idag, kommit hem och bara .. bara .. varit trött och gjort det nödvändigaste.
 
Jag har i vilket fall en himla blogglust nu efter att ha över 800 foton och bara fått läsa andra bloggar i elva dagar. ;') Så som ni ser redigerade jag fem bilder som jag gillar och som får representera resan lite. Men som sagt så är jag bara hemma imorgon och åker sedan iväg för att fira nyår med familjevänner, så det kommer bli lite stilla här i ytterligae några dagar. Ska försöka fixa lite bilder idag och imorgon som kan visas.
Kram

Publicerat: 2012-12-27 - 19:53:58  •  Kategorier: Foto - Jul, Foto - Vinter, Schweiz 2012

Julkalendern 2012: Vinnarna

Hejsan alla bloggare!
Nu är nästan alla tävlingar vi har haft i julkalendern avslutade. Vinnarna i lucka 17 och 24 presenteras på nyårsafton.


Vinnarna i tävlingarna kommer här:

Fotoklok: Runa Lundin
Design från Frida: Emelie Lindblad
Beccadesign: Alice Oscarsson
Caseapp: Anna Olsson
Annaform: Filippa Vik
Canvadfabriken: Runa Halvarsson
Ni kommer att kontaktas på eran mejl den närmsta veckan med instruktioner om priset.Vi vill tacka alla som var med! Det har verkligen varit jättekul att se att ni har uppskattat kalendern! Vi vill också tacka våra härliga sponsorer Fotoklok, Beccadesign, Caseapp, Annaform, Canvasfabriken, Avanna och Moderskeppet !

Vi önskar er alla en riktigt God Jul!

Publicerat: 2012-12-24 - 16:19:35  •  Kategorier: Fotosamarbete, Julkalendern 2012

Viktig info: Avanna-tävlingen

I lucka 17 har vi en tävling i samarbete med Avanna. Tyvärr har det blivit ett fel med mejlen så vi förlänger tävlingen till den 30/12 och har du mejlat/eller vill vara med så mejla till den rätta mejlen: julkalender.fotoprojekt@gmail.com
 
Mer info i Lucka 17 i kalendern: fotokalender.blogg.se (kan inte länka rätt från mobilen)
 
Så passa på att vara med i Avanna-tävlingen och dagens stora tävling den 24! :')
 
 
 
--> Idag (förhoppningsvis om inget krånglar) presenters även vinnarna av de andra tävlingarna i lucka 2, 3, 5, 8, 12 och 13. Håll utkik! :D

Publicerat: 2012-12-24 - 13:12:00  •  Kategorier: Julkalendern 2012

GOD JUL!

God Jul alla läsare, ha det riktigt bra! Ät godis, sjung sånger, var glada, dansa, öppna paket, ät massor av julmat .. :D
 
(Skulle gärna ge er lite bilder men det krånglar ju så himla mycket så ni får nöja er utan...)

Publicerat: 2012-12-24 - 09:14:33  •  Kategorier:

Julkalendern 2012: Lucka 24

GOD JUL ALLIHOPA! 
 


 
Klicka på bilden för att komma till kalendern!

Publicerat: 2012-12-24 - 08:00:00  •  Kategorier: Julkalendern 2012

Julkalendern 2012: Lucka 23

Klicka på bilden för att komma till kalendern!
 
Pågående tävlingar i kalendern: vinn tygkasse från Avanna

Publicerat: 2012-12-23 - 08:00:00  •  Kategorier: Julkalendern 2012

Mobilblogg från Schweiz

Hello!
Just nu sitter jag på en luftmadrass i min mosters lägenhet strax utanför staden Vevey i Schweiz. 
 
Jag och min bror har precis "bakat" ( eller vad säger man? ) marsipanthings. Tomtar, hjärtan, bollar med choklad, dammsugare osv. Såklart slank de ner lite i magen också, någon mer som älskar marsipan? ^^ ❤
 
Något lite förvånande är att det knappt är någon snö här, i byn där vi bor och de närmsta byarna och ställena. Men åker man en 20-30 min bort så blir det en hel del. Igår åkte vi iväg och gick med snöskor på ett ställe. Kanske inte låter så kul men det var det haha! Och helt amazing utsikt över de snötäckta bergen. 
 
Visst är det sjukt att det bara är två (snart en) dagar kvar till julafton? Det har verkligen gått fort ;)
Ha det bäst!
 
 

Publicerat: 2012-12-22 - 21:50:00  •  Kategorier:

Julkalendern 2012: Lucka 22

Klicka på bilden för att komma till kalendern!
 
Pågående tävlingar i kalendern: vinn tygkasse från Avanna

Publicerat: 2012-12-22 - 08:00:00  •  Kategorier: Julkalendern 2012

Julkalendern 2012: Lucka 21

Klicka på bilden för att komma till kalendern!
 
Pågående tävlingar i kalendern: vinn tygkasse från Avanna

Publicerat: 2012-12-21 - 08:00:00  •  Kategorier: Julkalendern 2012Frida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.


arkiv

• 2015:

Länkbyten


övrigt


Bloggranking