I'm back home!

Hello readers!
 
Nu har jag kommit hem från vår lilla Norge-resa! ;') Helt fantastiskt har det varit! Även fast värdet inte varit på topp...
 
Tidigt måndag morgon drog vi iväg - jag, min bror, min mamma och min moster - till Norge. Faktum är att det är ganska nära till Norge från Göteborg 1,5 - 2 timmar bara! Så vi var där ganska tidigt och hälsade på en familj som min mamma och moster kännner. De visade runt oss i staden och sedan åt vi middag hos dom.
Vi bodde på ett mysigt vandrarhem i Sarpsborg. 
På tisdagen var vi på ett museum i grannstaden till Sarpsborg, Fredrikstad (som familjen vi hälsade på bodde i). Vi gick runt lite i staden och sedan åt vi pizza vid vattnet. God pizza och tur var väl det eftersom dom typ glömde oss så vi fick vänta på maten ca 45 minuter. Inte så kul när man är hungrig!
På eftermiddagen/kvällen åkte vi till havet och promenerade lite där.
 
På onsdagen var det dags för Oslo, the big huvudstad haha! ;')
Alltså jag blev helt kär i Oslo, så vackert! Bara några minuter från staden var det liksom gröna ängar med kor som betade i horisonten och havet fanns runt knuten men hundratals segelbåtar i hamnen. Stor del av staden bestod också av gammaldags hus som var så stora och vackra. Det gav liksom en magisk känsla istället för stora skyskrapor och massor av bilar och avgaser. 
Vi började Oslo turen med att besöka ett museum ute på en halvö som hette Bygdöy. Museumet låg längst ut på halvön så på vägen dit körde man förbi massor av stora ståliga hus. Alltså de var verkligen rikemanshus! Enorma, med stora staket/häckar så att man absolut inte kunde se in och en del hade larm vid grindarna... :P
Vackert var det även där, känns som jag sagt det några gånger men ändå! Tänk att bo där!
Efter museumet gav vi oss av mot Vigelandsparken. Det var dock lite svårade att hitta så vi snurrade runt där ett tag och till slut stannade vi utanför ett av de där stora ståliga husen och min moster gick ut för att fråga en dam där. När hon kommer tillbaka har hon en vägbeskrivning men har också fått veta att vi står precis utanför statsministerns (Jens Stoltenberg) hus! Haha lite coolt! ;')
Till slut hittade vi i alla fall fram till parken. Här är två bilder jag fotade därifrån, änsålänge de ända jag redigerat. Gjorde två redigeringar men kunde inte bestämma vilken som blev bäst. Vilken gillar ni bäst?
 
 
 
När vi hade varit i parken ett tag gick vi till Oslos störta gata typ. Eller kändaste. Minns inte riktigt. På vägen gick vi förbi slottet, stort och pamigt även det. Tror jag kommer döpa om Oslo till "De stora och ståtliga husens stad". Ni kommer förstå mig om ni åker dit/har varit där! Vi vandrade fram och tillbaka på gatan i jakt på ett café med glass vilket inte var det lättaste då det hade blivit himla varmt vid det här laget och ALLA människor tydligen bestämt sig för att ge sig ut.. det var folk överallt. Plötsligt sitter en staty på gatan.. tror jag.. men det är en sån där läskig människa som sitter helt stilla och låtsas vara staty men så plötsligt blinkar den åt en och man tänker "Nämen, nu får jag skärpa mig!" Ändå stannar man upp och då plötsligt vinkar statyn. "Aaah, hjälp!", tänker man och backar förskräckt bakåt innan man inser att de är "en-sån-där-staty-människa". Hehe...
 
Till slut hittade vi i alla fall ett Ben & Jerrys café och satte oss och åt lite glass. Efter glassen åkte vi hem till vandrarhemmet. 
 
På torsdagen packade vi in allt i bilen och åkte till ett ställe som hette Inspiria, det var ett stort hus där man kunde testa massor av experiment och så. Lite som Universeum i Göteborg om man tar bort fiskarna och regnskogen. Vi hade tänkt åka hem tidigt men timmarna gick fort så vi åkte hemåt först på eftermiddagen och kom hem på kvällen. 
 
Resan var jätterolig och jag kommer absolut vilja åka tillbaka till Norge! Jag har alltid gillat norska och danska så det var kul att höra norskan när vi var där. Man kanske tänker att man inte kommer förstå men jag tycker det var lätt att förstå språket, efter ett tag tänker man ju nästan på norska... :P

Publicerat: 2012-07-27 - 12:49:20  •  Kategorier: Norge 2012

Kommentarer
Innan du kommenterar:
FOTO OCH DESIGN
- Alla bilder är fotade utav mig om inget annat anges, så stjäl inget! (Meddela mig gärna om du ser bilder eller annat av mig hos någon där de inte borde vara.)
- Jag fotograferar med Nikon D3100
- Jag redigerar i Lightroom 2 och Photoshop CS4 Extended
- Jag har under lång tid gjort designer och du kan läsa mer om det i menyn till vänster. Dock gör jag inga just nu!

KONTAKT
- Vill du kontaka mig? Mejla till fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

ÖVRIGT
- Jag gör inga Bloglovinbyten, följer de bloggar jag tycker är intressanta.
- Ja, jag kan ibland göra länkbyten med bloggar jag tycker är värda att göra länkbyten med
- Du får gärna länka till fototävlingar
- "Allt bra?"-kommentarer besvaras inte då jag alltför många gånger märkt att personerna inte alls är intresserade utan bara vill ha besökare. Läs inlägget så får du nog svar!


Ida:

Sv; Jepp! (:

2012-07-27 | 20:50:43
Bloggadress: http://nikonsaklick.blogg.se
Fotograf Yohanna Mårtensson - Fotograf i Hälsingland:

Dom var väldigt fina båda två, svårt att väja men jag gillar nog den sista bilden liite bättre! ;)

SV: Haha ja, jag vart ju nyfiken och måsta kolla vad det var för film ^^,

Ja, vilken del var det du läste, nian? Tror att det ska komma en 10 (lr vad det nu är för nummer) nu i höst.

Okej, får gå en sväng till biblioteket och kolla efter dom böckerna till veckan då.
Och Fallen Ängel har jag oxå funderat på, men inte tagit mig för att läsa ännu. Gissar på att dom oxå är bra? ;)

2012-07-27 | 21:55:36
Bloggadress: http://yohannafotograferar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Frida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.Länkbyten


övrigt


Bloggranking