Sommarbilder - Del 2 - Isabell

Här kommer del 2 med bider från sommaren. Denna delen är med bilder på Isabell. Vi fotade riktigt mycket under sommaren men det här var nog den mest lyckade gången. Vad tycker ni? Jag är ju inte jättevan med att ofta porträtt. ;)
 


Publicerat: 2012-10-31 - 10:00:00  •  Kategorier: Foto - Människor

Sommarbilder - Del 1 - Hos farmor

Hejsan readers!
Just nu, när detta inlägg publiceras sitter jag på en bus någonstans i Sverige, påväg mot Stockholm på konfirmationsläger.
Jag har hittat massor av fina sommarbilder som jag inte visat för er under sommaren så nu när jag är i Stockholm och en tid framöver tänkte jag visa lite olika delar med bilder. 
 

 
Vi börjar med bilder från en kväll hos farmor. Jag har ju redan visat några delar med bilder därifrån innan så vissa bilder kommer ni känna igen och vissa är nya. Guud, vad jag längtar tillbaka när jag ser bilderna. Sommaren var alldeles för kort...
 
Tycker nästan alla bilder har en sådan härlig och varm känsla, eller vad tycker ni? Jag måste säga att favoriten är nog den tredje nedersta bilden, på min farmor som håller i en blomma. Jag verkligen älskar ljuset i bilden! ♥ Det var förresten också med den bilden jag kom till final i Erikas fototävling.

Publicerat: 2012-10-30 - 10:00:00  •  Kategorier: Foto - Makro, Foto - Natur

Höstlov ♥

 Nikon D3100 || Tamron SP AF 90mm, F2.8, Di MACRO 1:1
 
Hejsansvejsan! 
Ja, jag tänkte bara att jag kör på. Tänkte skriva lite om de senaste dagarna och lovet för att skriva av mig lite. (På konfirmationslägret - som ni kommer kunna läsa mer om nedanför - så ska vi skriva dagbok, så jag tänker att man lika gärna kan värma upp liksom. ^^)
Så tycker ni att sådant är ointressant kan ni ju bara scrolla lite, men för er andra .. varsågod:
 
Den här veckan har varit ganska härlig. I söndags var jag och mamma och kollade på soffa till mig och brorsan som vi skulle ha på övervåningen (i vår TV-hörna som ska renoveras). Vi hade redan tittat ut en som vi hade tänkt ta med hem men det visade sig att den inte fick plats i bilen, så vi fick åka hem utan soffa. I måndags fick vi håltimma sista lektionen så jag och Isabell åkte tidigare till stallet och pappa var och hämtade soffan på Ikea. I tisdags så fick vi håltimma igen. Sista lektionen som var idrott, så jag kom hem vid 14.30 istället för 16.30. Nice! Lite plugg med vänner och när de hade gått hem så fixade jag lite med soffan. På torsdagen fixade jag klart soffan så jag och pappa bar ner de gamla möblerna och jag städade lite där innan vi bar upp den nya soffan. Det är inte riktigt klart än, det ska fixas lite nya kuddar, filtar, en ny matta, rensas i hyllor osv. Men redan nu är det hur bra som helst! :D
 
I fredags red jag. Yes, bra start på lovet, att vara i stallet! ♥ Igår var det konfirmation och efter det var jag tvungen att skynda hem, äta och sticka iväg till stallet. Vi i Ungdomssektionen skulle ha Spökkväll för de små barnen. Vi hade olika stationer, mat, fika och spökhistorier. Jättekul och lyckat blev det! ;')
 
Idag ser min dag ut såhär:
- Städa hos marsvinen
- Gosa med de fina små liven
- Redigera frostbilder jag tog förut (en av dom ser ni längst upp)
- Göra klart en (eller helst flera) bloggdesigner
- Städa mitt rum
- Packa för lägret
- Och åka med mamma till Ikea och handla. De har/hade ett erbjudande när vi köpte soffan, att man fick 1000 kr att handla annat för om man köpte en soffa under en viss tid. Så vi hade alltså tänkt åka och köpa lite kuddar, filtar, mattor och så för de pengarna idag! :')
 

 
HÖSTLOVET
 

På måndag har jag inte planerat något speciellt, blir antagligen att packa och lite sånt där. Men på tisdag då kl. 6.00 (!) bär det av till Stockholm. Vi ska ha ett konfirmationsläger där. Temat eller vad man ska kalla det är att vi ska hjälpa hemlösa. Jag tycker det är bra att de är "något bra man ska göra" när man är där och inte bara "vi ska till Stockholm". Vet inte hur jag ska förklara, hehe.. Men kul ska det bli i alla fall. Jag har ju aldrig varit i Stockholm liksom... :P Vi är där till torsdag så jag kommer hem torsdagkväll ungefär.
 
Och *trumvirvel* ... på fredag och lördag blir det .. ULLARED! Yäy, haha! :D
 
Så ni har ni fått höra lite om vad jag har gjort och ska göra. Vad tänker ni göra under lovet? :')

Publicerat: 2012-10-28 - 10:47:00  •  Kategorier: Foto, Foto - Makro, Foto - Natur, Foto - Vinter

Önskerubriker

 Nikon D3100 || Tamron SP AF 90mm, F2.8, Di MACRO 1:1
 
Det är ju väldigt många andra just nu som kör på att läsarna får skriva en önskerubrik och så skriver jag ett inlägg till den rubriken. Tycker det låter jätteskoj. Det kan ju bli både fototips, designtips, berättelser om saker, många olika foton och så vidare. 
Så det ändå ni behöver göra är att slänga iväg en kommentar med en rolig rubrik!

Publicerat: 2012-10-25 - 19:00:00  •  Kategorier: Önskerubriker

A kind of vintage

 
Jag gillar den här bilden. Tyvärr så har aldrig färgerna varit så bra så prövade lite vintageredigering på den. Hm, har inte bestämt mig för om det blev bra eller dåligt... 
 
Har ni också sådana bilder som ni verkligen gillar men som är supersvåra att redigera? Och hur gör ni för att rädda dom bilderna?

Publicerat: 2012-10-25 - 17:00:00  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Natur

Bloggdesignsbeställningar...

Hello people!
Jo, jag gör ju bloggdesignbeställningar till alla som vill ha, gratis. Jag tycker verkligen det är jättekul att pyssla med design och så men på senaste tiden har detta bara blivit jobbigt! 

Jag har såpass många beställningar just nu att jag inte kommer ihåg alla, jag får in hela tiden och glömmer skriva upp, glömmer mejla personer, "Hade den beställt?", "Vem är det jag har glömt nu..?"...
 
Jag har ingen koll längre och det känns verkligen skitdåligt, jag är en människa som gillar att ha kontroll över saker och det gör mig stressad att inte veta vilka som beställt, om jag glömt skriva upp någon, vilka som är klara, vilken som ångrade sig och skulle vänta, vilka som skulle skicka bilder senare, mejl som undrar när allt är klart, hur det går osv...
 
Därför har jag kommit fram till att jag framöver bara kommer ta in en beställning med månadDå kan jag koncentrera mig på den personen i lugn och ro och skulle det bli klart innan så kan jag ta in en ny beställning.
Jag kommer alltså försöka göra klart det mesta nu över höstlovet och efter det kommer jag bara ta in en beställning per månad. Jag fick in en beställning för ett par dagar sedan som jag kommer räkna in som novembers beställning. Alltså kommer jag inte ta något nytt förrän i december. 
 
Jag tror det kommer bli bättre både för mig och för er som beställer för då drar det inte ut på tiden utan jag gör en design och gör klart den innan jag börjar på nästa. 
 
Jag kommer även skriva lite nya regler och uppdatera bloggdesignbeställningsidan. Jag kommer bland annat ha en regel som säger att om jag inte hör av dig på en vecka så förlorar du platsen. (Om du inte har berättat för mig att du tex är bortrest över en vecka) Jag har råkat ut för det några gånger nu att jag får en beställning, mejlar några gånger och så plötsligt får jag inga svar? Då undrar man ju, ska personen inte ha något plötsligt? Så därför kommer jag ha en sådan regel. 
Men mer om att beställa bloggdesign kommer ni alltså kunna läsa på bloggdesignbeställningsidan, när allt är färdigfixat!
 
Ha de gott!
 
 

Publicerat: 2012-10-24 - 19:20:00  •  Kategorier: Bloggdesign

Nytt i bloggdesignen

När jag ändå hade lite tid idag så bytte jag ut headern, lite bilder i menyn och ändrade lite färger. Allt för att göra det lite mer höstigt. Så hela designen är ju inte ny, bara uppdaterad med lite höstiga bilder och färger. 
Vad tycker ni? Blev det bättre med lite mer höstkänsla? :)

Publicerat: 2012-10-20 - 16:34:00  •  Kategorier: Bloggdesign

Moviestar

Den 17 oktober 2008 föddes ett litet marsvin som fick namnet Moviestar. Honom blev vi ägare till i maj 2009. Vi hade Movie i ungefär ett halvår, då insjuknade han i lunginflammation. Veterinären kunde inte göra så mycket mer än att ge oss medicin och rådet att ställa buren i badrummet och sätta på ångade vatten. Men nästa morgon var Movie död. Han dog den 6 oktober 2009, bara 11 dagar innan han skulle bli ett år. Jag var så himla ledsen och jag gråter fortfarande då och då för att jag saknar honom. Många tänker nog; "Men ett marsvin, hur viktigt är det.." Men för mig är mina marsvin lika viktiga som någons hund, katt eller häst. De är familjemedlemmar och bara för att de är små behöver man inte sakna dom mindre än stora djur. 
 
Så för tre dagar sedan, den 17 oktober 2012 skulle Movie varit fyra år. Vi gick ut och tände ett ljus på hans grav och stod där en stund. Många minnen som fladdrar förbi då, älskade pojke vad jag saknar dig! ♥
 


Publicerat: 2012-10-20 - 15:06:00  •  Kategorier: Kärlek, Marsvin

Bloggtips!

Här får ni ett litet tipsinlägg, mina favoritbloggar! Lämna gärna era favoritbloggar i en kommentar! :')
 
Esmeralda Edenberg
Min favoritblogg! Kollar varje dag ( även om det tyvärr inte alltid finns nya inlägg... :P). Jag hittade Esmeralda när jag var medlem på Dayviews för ungefär ett år sedan. Lite senare hittade jag även hennes blogg. Hon tar riktigt fina, annorlunda och inspirerade bilder. Hon skriver roliga inlägg varvat med bilder och vågar bjuda på sig själv. Bra foto- och redigeringstips kan man också hitta på bloggen. Så ni gör absolut inget misstag om ni tittar in! ;)
 
En av mina favoriter! Caroline tar sådana otroligt fina bilder, en del är helt magiska! Bloggar ofta, vilket är kul! Och fasten det är ofta är det inga slarvinlägg utan inlägg med många bilder och bra text. För en riktig inspirationskick, besök Carolines blogg! :D
 
Bloggar jag jag också gillar är:
 
http://linnolsson.se/ - Det här är den enda hästbloggen jag läser. Linn skriver så otroligt bra inlägg om viktiga saker. Hon kan verkligen skriva och få fram det där inlägget som ingen annan kan. Hon lägger även ut bilder på sin ponny och på medryttarhästen, tips, inspiration, inlägg om det vardagliga och annat kul!
 
http://nevnarien.se/ - Elin som driver bloggen tar så himla bra bilder! Hon tar superfina bröllopsbilder, djurbilder och porträttbilder. Hon målar också otroligt bra, kolla in detta tex: 1, 2, 3. Dessutom har hon en sådan rolig humor, älskar när hon lägger upp videor, bilder eller inlägg som får en att skratta!
 
Hoppas ni fick något nytt att läsa!
 

Publicerat: 2012-10-19 - 12:00:00  •  Kategorier: Tips

Funny things

Hejsan läsare!
Tack för alla fina kommentarer jag har fått det senaste! Jag blir verkligen så glad! Statistiken fick också en plötslig höjning för ungefär en vecka sedan, är det någon som hjälpt till att länkat? Vore kul att veta varför statistiken gjorde ett sånt hopp i alla fall! Och roligast av allt är väl att de flesta stannat kvar! :D
 
Tänkte i alla fall berätta för er att jag har ett roligt samarbete på gång. Jag fick en idé för ganska länge sedan och nu i oktober bestämde jag mig för att göra något av den. Så nu har "vi" startat igång och jag ska berätta allt så fort det är klart! En liten ledtråd får ni, bilden ovan ... ;)
 
Ledsen för detta ganska tråkiga inlägg. Sitter med skoldatorn nu och på den har jag inga bilder, sedan har jag inte heller så mycket att säga. Var i stallet på US (Ungdomssektionen på ridklubben) möte i söndags. Det var bara jag och Pernilla, haha! Men vi bestämde ändå väldigt mycket inför ett spökkväll som vi i US ska hålla på höstlovet. Där de små barnen får komma och göra läskiga aktiviteter, hehe får väl se om de blir rädda... ;)
I måndags var det stallet igen, fast stallvärd och ännu ett möte. Stallvärdsmöte, gick igenom en del rutiner osv. Igår var längsta dagen i skolan, kom hem helt död, ramlade ihop på soffan och kollade på några Grey's Anatomy avsnitt som jag spelade in förra veckan men inte hann se. Vilket jag också fortsatte lite med idag. Plus läxor också såklart...
Så ja, så mycket mer finns inte att säga. Jo, förresten! På fredag så rider jag och sedan åker jag med Pernilla hem. Vi hade ju bestämt det för två veckor sedan men det blev inte av eftersom jag blev sjuk. Men japp, mellan fredag och lördag sover jag hos Pernilla och så är det ridning både kväll och morgon! :D
 
Jaja, nog pratat, ha en bra kväll så ska jag försöka fixa lite roligare inlägg imorgon!
 
Har läst flera bloggar där bloggaren har fått snö, huuh, jag tycker det är lite tidigt för snö än. Jag har ju knappt fattat att de är höst liksom, vad tycker du? Är snön välkommen nu eller borde den vänta? Eller har du kanske redan fått snö hemma? ;)

Publicerat: 2012-10-17 - 18:52:00  •  Kategorier: Bloggen, Foto, Frida

Oktoberkväll

Nikon D3100 || Tamron SP AF 90mm, F2.8, Di MACRO 1:1
 
De här bilderna fotade jag igår när jag kom hem efter skolan. Solen lyste så fint på busken med de röda löven, så jag var ju bara tvungen! ;D
 
Idag har jag varit och klippt mig! Tro det eller ej men jag gillar inte att klippa sig så mycket, visst jag älskar känslan av nytt och fräscht hår. Men jag tycker alltid att håret blir så mycket kortade. Även om de bara tar några centimeter, så märker jag det så väl eftersom jag har ganska kort hår redan från början. Men i alla fall så idag var det inte så utan jag tyckte att håret blev super, frisören jag hade var verkligen trevlig och gjorde ett jättebra jobb! ;)
 
Sedan åkte jag och mamma i till Ikea och kollade lite på soffor och annat, eftersom vi ska göra om lite på övervåningen. Jag och min bror har en film/myshörna där, dock trivs vi inte så bra. Så mamma och jag har börjat titta på lite nya idéer för att göra det mysigare så att vi ska sitta där uppe mer och mamma och pappa kan få vardagsrummet där nere. Jag tror det kommer bli super! Jag kan visa bilder om och när vi gjort om i sådana fall. 
 
Gjorde en liten inspirationsbild med bilder från Ikea och We♥It, hehe bara lite snabbt sådär. Så kolla inte för nog är ni snälla...
 
Ha det bra resten av kvällen nu! :D

Publicerat: 2012-10-13 - 22:21:00  •  Kategorier: Foto, Foto - Höst, Foto - Natur, Inredning

I love when your eyes meet mine ♥

Nikon D3100 || Tamron SP AF 90mm, F2.8, Di MACRO 1:1

Publicerat: 2012-10-12 - 10:00:00  •  Kategorier: Foto - Höst, Foto - Makro, Foto - Natur

Så kan det gå...

Nikon D3100 || Tamron SP AF 90mm, F2.8, Di MACRO 1:1

Hej på er fina läsare!
Nu måste jag faktsikt få förklara mig... Jo, det är såhär att jag har varit sjuk och blivit bombad med prov! Japp, det är så det ligger till. Ni vet för lite mer än en vecka sedan började jag få ont i halsen? Sedan var jag ju hemma onsdag och torsdag, men gick till skolan på fredag. När jag kom hem mådde jag verkligen skitdåligt. Jag var varm, hade halsont, näsan rann och i huvudet dunkade någon men en hammare. Jag tryckte ner lite tabletter och åkte iväg och red två lektioner - som gick super förresten! ;) - men jag var tvungen att ställa in min övernattning med Pernilla. Vi hade tänkt ha så kul, partaja och så, för att sedan åka antagligen ganska döda till stallet tidigt på morgonen därpå och rida stallvärdsridning. Men jag fick ställa in båda delarna och ligga hemma och titta på fredagens X-Factor. 
Jag hoppade att tack vare att jag vilade på lördagen skulle jag bli frisk så jag kunde åka med Isabell när hon skulle tävla i Råda. Men nehepp, det sket sig också för jag vaknade lika ofrisk (eh, vad säger man?) på söndagen. Så tråkigt verkligen! 
Måndag då? Nej, den jäkla sjukdomen ville inte släppa så jag var hemma en dag till. Åkte in och kollade på vårdscentralen för säkerhetsskull så att det inte var halsfluss. Men doktorn sa att det bara var en ovanligt långvarig och envis "förkylning". Så egentligen på tisdagen kände jag mig såpass bra att jag vågade mig tillbaka till skolan. 
 
Så eftersom jag missade två dagar förra veckan hade/har jag två prov att ta igen denna vecka. Så igår var det ett jäkla svårt matteprov och ett jäkla svårt engelskaprov. Imorgon blir det tyska- och musikprov. Jag är helt ärlig när jag säger att jag verkligen inte orkar med det! Fy, jag hade mycket hellre slängt mig i soffan och kollat på alla Grey's Anatomy avsnitt som jag har spelat in denna veckan när jag har pluggat istället...
 
Som ni ser så hann jag i alla fal ut en kvart förut när solen lyste och fota lite. Fick några mysiga bilder som jag ska fixa till ett tidsinställt imorgon. Ha en skön kväll, hoppas ni inte druknar i plugg som vissa andra ...

Publicerat: 2012-10-11 - 19:07:00  •  Kategorier: Foto - Höst, Foto - Natur, Frida

Tävling hos Erika

Jag är med och tävlar om en värdecheck hos kamda.se, på Erikas blogg.
 
Om jag vinner hade jag tänkt välja en 5 i 1 reflexskärm (http://www.kamda.se/reflexskarm-5-i-1-56cm). Jag vill börja fota mer porträttbilder på människor och då skulle det vara kul att kunna ha en reflexskärm till sin hjälp, eftersom jag tycker att bilder på människor oftast blir finare om man använt reflexskärm.

Publicerat: 2012-10-07 - 16:26:19  •  Kategorier: Fototävling

Vilken bild ska jag delta med?

Jag hade tänkt vara med i en fototävling, men jag kan inte bestämma vilken bild jag ska ta!.
Så du får väldigt gärna rösta! :)
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24

25
26
 
webvoter-omröstning
Vilken bild ska jag tävla med?

1
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
2
20
21
22
23
24
25
26
3
4
5
6
7
8
9

    Se resultat

Publicerat: 2012-10-04 - 09:00:00  •  Kategorier: FototävlingFrida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.


arkiv

• 2015:

Länkbyten


övrigt


Bloggranking