Min konfirmation

 
Idag har jag konfirmerat mig! Jag hade inte så många förväntningar på dagen, tänkte att det skulle bli en rolig dag, skönt att äntligen få det gjort, roligt att få träffa lite folk och äta god mat och så. Men oj, vad dagen har varit mer än så! Jag är verkligen så nöjd med min konfirmation! Gudtjänsten vi hade idag gick så bra och var så fin. Programmet såg ut ungefär såhär: intåg, sång, vår redovisning som bestod av min grupp som gjorde frälsningshistorien på ett annorlunda sätt, en grupp pratade om budorden och den sita gruppen gjorde dramat Everything. Däremmellan sjöng vi lite mer, vi fick gå fram till altaret och så bad prästen och ledarna för oss var och en, vi sjöng lite mer, det var lite bön och läsning, hela vår konfirmandgrupp gjorde ett vackert drama med sång, vi fick också gå fram och ta emot vår bibel (som alla ledare hade skrivit lite fint i) och en ros. Sedan sjöng vi en sista låt och tågade ut.
 
Efter gudtjänsten åkte vi hem, själv hade jag inte så stor fest (vi var nio stycken) med många personer eftersom vi inte har jättemycket kontakt med släkten förutom de närmaste och så bor vi så himla utspritt... ;) Men det var jättemysigt och trevligt ändå! :D Mamma hade fixat och beställt sånt gott fat med massa mat på, baguetter, superduperjättefin tårta och jordgubbar. Så under dagen åt vi, pratade, åt lite mer, pratade lite mer (vad gör man annars typ liksom.. ;)) och så öppnade jag mina presenter och kort. Allt var jättefint och jag blev nöjd med allt, fick bland annat ett Thomas Sabo-armband, liten psalm med minnesord, halsband och örhängen, parfym från Body Shop, pengar och lite andra saker. Fick också en del fina kort både från personer som var här idag och sådana som inte var här, det stod massa fint i korten så dom ska jag spara för att kunna titta tillbaka i senare i livet. Och sedan får jag ju inte glömma alla de fina blommorna jag fick! :D
 
Nu på kvällen har jag tagit det lugnt och smällt dagen, det behövs efter en sådan har dag. Vet att jag har sagt det massor av gånger nu, men den har verkligen varit härlig! Nu ska jag sova för imorgon fortsätter det med högmässa, nattvarden och lite sång från oss konfirmander till kyrkfikat efteråt. Godnatt ♥

Publicerat: 2013-06-29 - 23:29:21  •  Kategorier: Foto - Människor, Foto - Saker, Foto - Sommar, Frida, Konfirmation

Konfa-läger • Dag 3

Nikon D3100 och Nikon 50mm 1.8G
 
Dag 3 (18 juni) såg i stort sätt ut som de andra dagar med morgonläsning vid sjön, fotboll, lek, mat, lektioner och sång. Efter kvällsbönen i kapellet så sa ledarna till oss att ta på varma kläder och bra skor, sedan sätta oss på bussen som väntade. Då var klockan närmare 21. Först hade vi ingen aning om vad detta var men sedan gissade en del på Nordens Ark  eftersom tidigare grupper också gjort det.
 
Så visst var det Nordens Ark, men inget vanligt besök, utan en nattvandring med guide. Helt ensamma i parken. Vandringen var fokuserad på rovdjuren, så de djur vi besökte var tex tigrarna, lodjur, varg och ugglor. Vandringen var riktigt häftig, djuren var mer aktiva på kvällen/natten så vi såg alla djur och fick dessutom komma extra nära. Hos vargarna ledde guiden oss in mellan två inhängnader där i vanliga fall bara personal får gå. På så sätt kunde vi sitta bara en meter från staketet och en av vargarna kom ändå fram till staketet. (sista bilden) Tyvärr fick jag bara en bild på det och den blev suddig, men jag var rädd för att skrämma iväg vargen om jag började klicka så tog bara en bild och då fokuserade kameran såklart på staketet xD 
 
Och visst var tigerungarna helt underbart söta? :D
 

Publicerat: 2013-06-29 - 07:39:00  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Natur, Foto - Sommar, Konfirmation

Konfa-läger • Dag 1 och 2

Nikon D3100 och Nikon 50mm 1.8G
 
Här är den första delen bilder från mitt konfa-läger i Berghem (här på västkusten). Vi var där den 16-20 juni. 
Dag ett kom vi fram på kvällen och då hade vi tjej-och killkväll. Vi tjejer satt och pratade om allt möjlig, åt godis, gjorde ansiktsmask och fick handmassage. Om jag inte minns fel var det tacos till middag, en mysig kväll helt enkelt! :')
 
Dag två bestod av band annat bad, fotbollsturnering, morgonbön vid sjön, massor av mat, lektioner, sång och skratt. Vi gjorde så himla mycket på dagarna så det är ingen idé att jag ska sitta och berätta allt utan ni får det lite kortfattat så! Nästa del kommer imorgon, då jag även konfirmerar mig! :D
 

Publicerat: 2013-06-28 - 23:40:00  •  Kategorier: Foto - Människor, Frida, Konfirmation

Äntligen

Äntligen påväg till stallet efter att inte ha varit där på två veckor! Ska hjälpa Isa lite i stallet, rida Shaad (var sjukt längesedan nu) innan han går på bete. Har med kameran, så blir säkert lite bilder! :')
 
Vad gör ni idag? :')
 
 

Publicerat: 2013-06-28 - 14:26:00  •  Kategorier: Frida, Hästar

Bilder från just nu

Ingen redigering alls, bara helt färska bilder från kameran (Isas ;)). Är ju inte hemma just nu, men ville visa de här härliga ögonblicksbilderna ändå! Fina älskade vännen! ♥♥

Publicerat: 2013-06-27 - 22:06:00  •  Kategorier: Foto - Människor, Kärlek

Midsommarhelgen

 
Blir bara att kika in lite snabbt här och säga hej! Bilderna är från i helgen då jag var i Isabells sommarstuga. Åkte dit på torsdagen och kom hem i söndags. På torsdagen kom jag även hem från konfalägret, hann bara vara hemma i mindre än två timmar innan jag åkte med Isabell. Denna vecka är det dom sista förbereddelserna för konfirmationen på lördag så vi är i kyrkan varje dag från 10-15. Så där har ni lite ursäkter för min frånvaro här. Kommer förmodligen bli ganska dåligt uppdaterat denna vecka ut, men sedan är jag ledig och kan sätta igång och visa er massor av häriga bilder! Kram

Publicerat: 2013-06-25 - 19:08:47  •  Kategorier: Foto - Människor, Foto - Natur, Foto - Porträtt, Foto - Saker, Frida

Gissa temat-tävling

Nu kör vi igång en till gissa temat-tävling inom vårt fotosamarbete! Har ni inte vart med innan är det bara att läsa nedan för att veta hur man gör. Hoppas så många som möjligt vill vara med! :)
 
------

Tävlingen går till så här:
- Vi väljer ut ett ord/tema och fotar varsin bild som förmedlar ordet vi valt ut.
- Ni får se våra fem bilder och den första på varje blogg som gissar rätt ord/tema vinner!
Tävlingen sker flera gånger med olika ord/tema varje gång.

Regler/Övrig info:
- Vinnaren vinner en länk på våra fem bloggar.
- Tävlingen avslutas 30 juni
- Delta endast en gång (vi kontrollerar ip-nummer)
- Gissa endast med ett ord/tema
 
1. Josephines bild / 2. Fridas bild / 3. Felicias bild / 4. Amandas bild / Julia är inte med i denna omgången.

Tror ni att ni vet vad temat är? Lämna då en kommentar! :)

Publicerat: 2013-06-23 - 21:09:59  •  Kategorier: Foto, Fototävling

Tipsinlägg: Koder till bloggdesign - Egen Rubrik

Tänkte tipsa om hur man kan få en egen font (typsnitt) på rubriken (eller annat), alltså någon annan font än de vanliga som arial, times och georgia. Min rubrik är till exempel fixad på detta sätt.
 
 

 
1. Gå först in på Design > Redigera Stimall och lär dig lite om rubrik-stycket
 
2. Leta upp stycket för din rubrik. Mitt ser ut såhär:
 
 
3. Kanske ser det rörigt ut, här kommer en förklaring:
font-family: Typsnittet på rubriken
font-size: storleken
font-weight: om rubriken är normal, fet eller kursiv osv.
padding: mellanrummet mellan texten och något annat tex såhär:
color: färgen på rubriken
text-transform: om det bara ska vara tex. stora bokstäver ( då skriver man uppercase; annars none; )
text-align: om rubriken ska vara till vänster, i mitten eller höger
background: om det ska vara någon färg bakom texten.
 
4. Nu kan du välja ut den font du vill ha, det gör du på google.com/fonts
 
5. Klicka på den lilla knappen som heter Quick-use under fonten (inringat i rött på bilden)
 
6. Då kommer du in på nästa sida. På de flesta fontarna kan du välja "stil" på texten, typ tjock/tunn. Det gör du nu om det är möjligt
 
 
7. Bläddra längst ner och kopiera koden jag har ringat in
 
 
8. Gå in på kodmallar på din blogg och klistra in koden precis innan </head>. Gör detta i alla kodmallar (start, inlägg, arkiv, kategorier)
 
 
 
9. Gå tillbaka till din fonts sida längst ner och kopiera nu nästa kod. 
 
 
10. Gå in på stilmallen på din blogg och bläddra fram din rubrik. Ta bort font-family och det som står efter och klistra in din kod istället.
Så att det ser ut såhär:
 
 
11. Klart!
 
Så iväg med er och fixa roliga rubriker nu! :D Frågor? Kommentera! :') 
(Är ju dock på läger just nu och detta är ett tidsinställt inlägg så svaren kan dröja ett tag)
 

Publicerat: 2013-06-17 - 10:00:00  •  Kategorier: Designtips

Min sommar

Min sommar är otroligt fullspäckad, vilket är både jobbigt och roligt... 
- Imorgon åker jag på konfirmationsläger tills på torsdag.
 
 
- Samma torsdag som jag kommer hem åker jag (troligtvis) med Isa till Flatön och firar midsommar där.
 
- Tror jag kommer hem lördag eller söndag. Från måndag till torsdag har jag dagläger i kyrkan här hemma. Ledig fredag. Konfrimationen på lördag och mässa/nattvard eller hur det var på söndag.
 
 
- Sedan är jag ledig i några dagar för att sedan åka till sommarstugan och vara där några dagar med kusinerna. Därifrån åker vi sedan den 12 juli vidare till Gotland. Ska bli himla roligt!
 
- Vi kommer hem den 25 juli och då är jag ledig några dagar innan det blir läger igen. Den här gången ha-skoj-lära-känna-varandra-och-sätta-igång-hästarna-läger först för stallvärdarna och sedan för ungdomssektionsstyrelsen.
 
- Efter det har jag inget planerat och det känns bra, eftersom jag är uppbokat från och med nu till början av augutsi med några dagar ledig här och var ;)
 
Hur ser er sommar ut? Några roliga resor? :')
 

Publicerat: 2013-06-15 - 16:17:31  •  Kategorier: Foto - Natur, Foto - Saker, Foto - Sommar, Frida

Skolavslutningsoutfit

 
Jag - Klänning: KappAhl, Skor: WalkOn, Armband: GinaTricot

Publicerat: 2013-06-13 - 14:40:00  •  Kategorier: Foto - Människor, Foto - Porträtt, Foto - Sommar, Frida

Skolavslutning

 
Nu kör vi, äntligen! ❤

Publicerat: 2013-06-12 - 08:33:33  •  Kategorier: Foto - Människor, Foto - Porträtt, Foto - Sommar

I solens sken

 

Publicerat: 2013-06-11 - 15:00:00  •  Kategorier: Foto - Natur, Foto - Sommar

Summer last year

Två sommarbilder från förra året. Den nedersta är en av mina favoritbilder fortfarande!

Publicerat: 2013-06-11 - 10:00:00  •  Kategorier: Foto - Människor, Foto - Natur, Foto - Sommar

It's you and me bro

Snuttisarna ♥
 

Publicerat: 2013-06-10 - 20:00:00  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Sommar

Min vän


Publicerat: 2013-06-10 - 15:00:00  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Hästar, Foto - Natur, Foto - SommarFrida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.


arkiv

• 2015:

Länkbyten


övrigt


Bloggranking