Eftermiddagen i bilder

 
 
Hej!
Här ser ni lite vad jag har gjort i eftermiddag. Bakat åt konfa-konserten på lördag, mys med marsvinen och lite annat. Ser ni hur nära sommarlovet är? När slutar ni? :D

Publicerat: 2013-05-30 - 21:24:00  •  Kategorier: Foto - Djur, Mobilblogg

Nytt i garderoben

Nikon D3100 och Nikkor 50mm 1.8G
 
När jag fotade shortsen igår så passade jag även på att fota de senaste tillskotten i garderoben. Shortsen är strax över en vecka gamla men klänningarna är handlade i helgen. Shortsen är från Ellos och båda klänningarna från KappAhl :')

Publicerat: 2013-05-27 - 08:00:00  •  Kategorier: Foto, Foto - Saker, Foto - Sommar, Frida, Nytt

Söndagen

 
Idag har varit en såndär skön dag som började med frukost ute. Efter det låg jag ute och solade en stund innan jag tog tag i alla sysslor för dagen. Jag har bland annat dammsugit lite här och var i huset, ordnat med tvätt, städat i köket, varit ute med marsvinen på gräset, städat deras bur, gjort fotbad och pysslat om fötterna, fotat, sytt shortsen och städat mitt rum. Nu är det bara kloklippning kvar på listan. Sedan får det bli en dusch. Hade egentligen behövt plugga lite matte också, men får se hur det blir med den saken. Dagen har i alla fall varit riktigt bra!
Hur har er söndag varit? :')

Publicerat: 2013-05-26 - 19:51:37  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Sommar, Frida

Av två par jeans

Nikon D3100 och Nikkor 50mm 1.8G
 
Ni som har följt mig sedan starten kommer kanske ihåg detta inlägg som jag skrev när jag precis startat bloggen för snart ett år sedan? När jag sydde om ett par slitna jeans till ett par shorts...
 
Jag har en tendens att slita mina byxor på insidan av låren, ibland så att det blir hål (de blåa) och ibland så blir det bara vädligt slitet och nästan ett hål (de svarta). Istället för att slänga dem brukar jag göra om dem till shorts, tycker det är superbra! Väldigt enkelt också. Klippa av benen, nåla upp kanterna och sy (hopps att ni har en lite nyare maskin än mig, den är helt omöjligt att förstå sig på.. och hantera..). Kolla in inlägget jag länkade här ovan, där finns det lite mer i detalj. 
 
Hur tycker ni att det blev? ;) Har ni gjort shorts av era slitna byxor? :')

Publicerat: 2013-05-26 - 18:19:00  •  Kategorier: Egendesignat, Foto - Saker, Foto - Sommar, Frida, Tips

Design till Melina

 
Under ett par veckor har jag nu arbetat på en design till Melina, hon la ut ett inlägg där hon frågade om läsarna hade tips hur man kunde förnya designen. Jag anmälde mig som frivillig på att designa en ny design, haha ;) Tyckte det var roligt att få möjlighet att göra en design till henne :')
 
Läser ni inte hennes blogg så måste ni verkligen kika in, en av mina favoritbloggar. Melina äger två fantastiskt fina hästar som hon skriver om i bloggen, blandat med dagens ridpass, tips, inspiration, mycket bilder, trickträning, åsikter och annat intressant. En annan sak som gör det roligt att läsa är att Melina känns som en väldigt trevlig och roligt person! --> Här hittar ni hennes grymma blogg! <---
 
Till designen då, själv blev jag väldigt nöjd tillslut. Vad tycker ni? :')

Publicerat: 2013-05-25 - 22:51:00  •  Kategorier: Bloggdesign, Hästar, Tips

Hope is the only thing stronger than fear

Fotade den här bilden till fotoprojektet, till vad får ni veta imorgon...

Publicerat: 2013-05-25 - 19:14:53  •  Kategorier: Foto - Människor, Fotosamarbete

Only teardrops

 
Tycker Emmelies låt är riktig härlig, ny favorit! ♥
 

Publicerat: 2013-05-24 - 08:00:00  •  Kategorier: Foto - Natur, Foto - Sommar, Frida

We'll fight till it's over

Två bilder från förra veckan - Nikon D3100 och Nikkor 50mm 1.8G

Publicerat: 2013-05-23 - 18:24:39  •  Kategorier: Foto - Natur, Foto - Sommar

Fråga om objektiv

 
Jag har flera objektiv, men det jag skulle tipsa mest om är mitt Nikkor 50mm 1.8G (finns ungefär likdant till Canon också om det är det du har). Jag tipsar om detta objektivet eftersom det funkar till allt, är grymt prisvärt och för den låga bländaren. ♥ 
 
Motiv osv:
Ända sedan jag köpte det i december är det i stort sett det enda objektiv jag använt. Det funkar så grymt bra till alla slags bilder; vardag, porträtt och hästar tex. Det enda man får tänka på är att närgränsen är 45 cm, alltså det kan inte få fokus närmare än 45 cm från motivet. Ett minus är att jag kan uppleva autofokusen lite seg ibland, medan den i vissa fall kan vara jättesnabb. Oftast är det det senare alternativet. 
 
Priset:
När jag köpte det kostade det 1600 ungefär. Grymt pris tycker jag! :')
 
Bländaren:
Vet man inte så mycket om bländare/slutartid/iso osv. kan ni läsa lite mer här. Men det som många alltså gillar med det här objektivet är att det har en låg bländare. Det betyder att det kan släppa in väldigt mycket ljus, då får man en mjuk och suddig bakgrund. Detta är perfekt till porträtt. Men objektivet funkar även bra i tex. ridhus eftersom det då som sagt är ljusstarkt och till vardagsbilder.
 
Olika typer av bilder, alla tagna med objektivet:

Publicerat: 2013-05-22 - 13:07:00  •  Kategorier: Foto, Foto - Djur, Foto - Hästar, Foto - Människor, Foto - Porträtt, Fototips, Tips

Mitt mellanmål idag

Gillar färgerna tillsammans! ;) Blev ett gott litet mellanmål när jag kom hem från skolan idag, vaniljyoghurt med Icas flingor som innehåller vit choklad (?) och jordgubbar. Ibland får man ju lyxa till det! ♥
 
Hehe, ber om ursäkt för att det blir samma inlägg på bloggarna. Men får bli så tills jag har bestämt var jag ska blogga. Horsespot har ju inte släppt den riktiga versionen av horseworld 'n och jag vill gärna se hur den riktiga versionen blir... ;)

Publicerat: 2013-05-21 - 21:08:51  •  Kategorier: Foto - Saker

Tipsinlägg: Koder till bloggdesign - Boxar i menyn

Här kommer ett inlägg för er som vill veta hur man delar upp menyn i olika boxar! Har ni frågor är det bara att kommentera! Lycka till! :D
 

 
1) Gå in på Design > Redigera stilmall
 
2) Leta upp #wrapper
Se till så att färgen inte är vit. Alltså #FFFFFF (vit). Du kan ta #7a7a7a som exempel.
Detta gör man för att menyn och inläggspalten ska "få ett mellanrum mellan sig". Har man vit wrapper, meny och inläggspalt (content) så syns inte mellanrummet, därför ska wrapper ha en annan färg!
 
 
3) Nu ska du kopiera denna kod:
#box {
width: 200px;
border: ;
padding: 0px 0px 0px 0px;
background: #ffffff;
}
 
4) Klistra in i stilmallen under #side
 
 
5) Se till så att #side och #box har samma width!
Till exempel width: 200px;
 
 
6) Till sist måste du ta bort bakgrundfärgen på #side så att boxarna syns. Leta upp background på #side och radera det som står efteråt.
 
 

 
9) Nu är stilmallen klar! Gå till redigera kodmallar.
Leta upp <div id="side">
 
10) Nu ska du dela upp dina boxar. Där du vill att boxen börjar sätter du <div id="box"> och där du vill att boxen slutar sätter du </div><br>
(Ps. glöm inte att göra detta i alla kodmallar!)
 

11) När du är klar kommer du har boxar i menyn, liknande det här:
 

Publicerat: 2013-05-16 - 15:24:00  •  Kategorier: Designtips

It's all because of you

Ovisad bild från början av maj
 
Hålloj readers. Gick ut några minuter nu vid 21 och föröskte fota himlen som var så fin och vet ni..? Det var alldeles ljummet i luften och jag kunde gå ut vid nio utan att frysa, det var liksom riktigt skönt ute. Massor av kärlek till det. Puss och hej

Publicerat: 2013-05-15 - 21:13:12  •  Kategorier: Foto - Natur

Strejk

Arkivbild
 
Hej på er!
Sitter här i skolan och väntar på att få åka hem eller något. Anledningen är att vi i onsdags innan långhelgen fick veta att alla nuvarande åttor och sjuor ska splittras till nya klasser nästa år. Idag strejkade vi mot detta, vi samlades och vägrade gå på lektioner, var på kommunhuset osv. Men det verkar inte har förändrats så mycket än. 
 
Just nu sitter jag och väntar på att skoldagen ska ta slut, ska ju till stallet men den bussen går inte förrän om en timme... Så det är läget just nu. Tänkte att jag kunde passa på att skriva ett bloggdesigntipsinlägg som jag lovade, nu när jag har tid. Kram

Publicerat: 2013-05-13 - 12:48:12  •  Kategorier: Foto - Stad och hus, Frida

Önskeinlägg: Bloggdesign

Det här inlägget har legat i utkast ett bra tag nu, har liksom inte blivit av att jag har skrivit något svar på frågan. För att svara lite kort på frågan så var det ju aldrig så att jag lärde mig allt inom kodning och design sådär bums, klart! Nej, jag lär mig lite hela tiden, varje gång jag pysslar lär jag mig något nytt ungefär. Det började med att jag lärde mig sätta in en header. Sedan hur man la in en bloglovin-ikon, hur man la in bilder och skrev i menyn. Detta lärde jag mig genom att söka på google helt enkelt! :')
 
Sedan kom det allt eftersom, typ: "Jag vill ha en drop-down-meny på nya bloggdesignen, jag söker på google och ser vad jag får upp!" eller "Jag vill ha egna typsnitt i rubriken, let's check google..." ;)
 
Att designa handlar mycket om att våga exprimentera, söka och leta upp saker. Blanda, testa osv. 
 
Så svaret på hur jag har lärt mig alla koder skulle jag säga är att jag har velat veta hur man gör en sak i designen och sedan letat upp det och inte gett mig förrän det har sett ut som jag vill! :')
 
Jag tänkte skriva några tipsinlägg med olika koder som ni kan använda er av, men det för bli i nya inlägg. Här får ni först och främst bra sidor att ta hjälp av:
bloggstyle.se
designadinblogg.se
tescho.se
 
Har ni speciella önskemål på vad ni vill ha koder till? :')

Publicerat: 2013-05-12 - 16:00:00  •  Kategorier: Bloggdesign, Designtips, Tips

Sätta in en header på horseworld.se

 
1. Gå in på Utseende > Sidhuvud
 
 
2. Leta upp "Välj en bild på din dator" som finns ganska högt upp på sidan. Klicka på Välj fil och leta upp din header.
 
 
3. Spara längst ner på sidan! :D

Publicerat: 2013-05-12 - 13:24:00  •  Kategorier: DesigntipsFrida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.


arkiv

• 2015:

Länkbyten


övrigt


Bloggranking