28.04.14Nu har jag tagit min 2 km-promenad till stallet och ska byta om för kvällens stallvärdsjobb. Ser ni värdet? Älskar att träden har blivit gröna! 

Publicerat: 2014-04-28 - 16:54:14  •  Kategorier: Foto - Natur, Foto - Sommar, Frida, Hästar

Lite om nästa vecka

Bella blir så fin på bild så här får ni ännu en bild på skruttponnyn
 
Nästa vecka går jag bara tre dagar i, som de flesta andra, vilket är så skönt! Tyvärr är ju måndag och tisdag de två jobbigaste dagarna, så hade gärna skippat dem istället... ;) Annars gör vi inte speciellt mycket i skolan, eller rättare sagt, vi gör en hel del men vi har inga prov som vi har haft i genomsnitt varje vecka de senaste 2,5 åren, vilket gör att det känns som vi har mindre att göra! Och tur är väl det för nationella proven tar himla mycket kraft även om man inte pluggar till dem.
 
På hästfronten är det spännande just nu, på torsdag är det nämligen programridning och på söndag är det KM i dressyr. Som jag har längtat, en tävling per år är lite för lite... Även om jag är taggad känns det sådär faktiskt, har inte fått in någon bra känsla på träningarna. That's the hard part med att inte ha egen häst känner jag, nu har jag tränat en gång varannan vecka sedan i någon gång i mars och jag saknar att inte kunna träna lite varje dag. Det är så svårt att få till allt när det blir såpass sällan. Men det är väl nyttigt det med antar jag. I vilket fall så ska det bli roligt att få plocka fram kavajen igen :')

Publicerat: 2014-04-27 - 09:00:00  •  Kategorier: Foto, Foto - Djur, Foto - Hästar, Frida, Hästar

Första frukosten ute för i år


Kärlek

Publicerat: 2014-04-26 - 11:16:48  •  Kategorier: Foto - Natur, Foto - Saker, Foto - Sommar, Frida, Kärlek

Bohuscupen

 
I måndags var vårt ponnylag ute och tävlade Bohuscupen i hoppning och jag följde med och hejjade. Det var kul att se alla fina ponnysar, särskilt de minsta! Det gick bra för laget med tanke på att det var första tävlingen för 3 av 4 lagmedlemmar! De var jätteduktiga! :')
 
Det roligaste på hela dagen var att Cajsa vann sin klass med vår lektionsponny Bella, hon har aldrig varit iväg någonstans, bara klampat runt hemma på ridskolan och så kommer hon till en helt ny plats, med massor av människor och andra hästar, och sköter sig helt amazing. Och hoppar till och med så bra att de går och vinner, skrutten! ♥ Hon ser ju inte ut som någon hopponny, så det är lite kul att se hur en del personer reagerar när de ser henne hoppa! ;)

Publicerat: 2014-04-23 - 15:00:00  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Hästar, Hästar

Påskhoppet

Cajsa och Bella
 
I söndags var det Påskhopp. Det var som vanligt väldigt roligt att se alla söta och glada barn - de flesta utklädda - ta sig runt banan med bommar eller låga hinder. Själv hoppade jag då Findus på 60 cm, hade tänkt ta högre denna gång men valde det i sista stund eftersom jag var osäker på om vi skulle komma runt annars. Han stannar ju en hel del på träningarna, även på låga höjder och jag åkte ju till och med av två gånger på förrförra hoppträningen, hehehe.... xD Men eftersom vi har kommit runt på 60 många gånger förut på tävlingar visste jag att bara jag är bestämd mot honom så går det.
 
På framhoppningen var han jätteglad och pep och försökte sig på någon skutt i galoppen, sötnosen ♥ Han var till en början jättepigg och jag fick inte riktigt stopp men efter ett tag blev han lugnare. Inne på banan skötte han sig jättebra, det var bara jag som red helkasst hela banan. Är glad att han inte stannade och nöjd över fina pållen, men inte med min ridning. Tyvärr fick jag inte fram honom tillräckligt till första hindret så det rev vi och fick alltså ingen rosett.. 
 
Nu ska jag snart till stallet och titta på en clinic när ridlärarna hoppar, ska bli väldigt kul! ^^

Publicerat: 2014-04-15 - 15:58:58  •  Kategorier: Foto, Foto - Djur, Foto - Hästar, Frida, Hästar

Ett år i USA

 
I lördags gav pappa mig ett häfte som hade kommit på posten till mig. Häftet kom från STS och handlade om utbytesår. Har alltid slängt all sådan reklam om språkresor och annat innan, men den här gången satt jag ändå och åt frukost och hade inget att göra så passade på att bläddra lite. Så fort jag började läsa blev fast. Jag insåg att det här faktiskt något jag skulle vilja göra, på allvar.
 
När jag hade ätit upp började jag genast surfa runt bland olika organisationer och läste utbytesbloggar. Visst har jag hört om utbytesår förut, men det är ingen jag har vetat sådär mycket om och antagligen har jag varit för ung för att det ska vara intressant. Men som sagt, det är inget främmande för mig och inte heller särskilt konstigt eller så i min familj att vilja ut och resa, då både mamma och pappa älskar att resa och vara utomlands. Min moster bor i Schweiz, mamma har alltid jobbat mycket och även bott och studerat utomlands och pappa har faktiskt bott ett år i USA när han var i min ålder. Så mamma blev väl inte direkt förvånad eller förskräckt när jag så fort jag läst STS-häftet utbrister: "Jag ska åka till USA i ett år!" ;)
 
Såklart har jag inte bestämt mig fullt ut än, men jag ser det absolut som en möjlighet som jag ska läsa mer om. Just nu pågår ansökningen för perioden 2015-2016 men jag tycker det känns lite tidigt/plötsligt att åka om ett och ett halvt år när jag går ur ettan. För då måste jag ha besämt mig redan i juni (om jag vill ha rabatt) och annars till hösten. Så det jag funderar på nu är om det skulle vara aktuellt att åka när jag har gått ur tvåan och är sjutton, alltså om två och ett halvt år. Har du varit iväg? När åkte du?
 
Att åka iväg själv till ett helt annat land, med ett annat språk och utan familj, att inte känna någon, att gå i skolan och lära sig på ett annat språk än sitt eget och allt därtill, tro sjutton att man utvecklas som person! Jag tror och vet att man växer som person, blir självständig, bättre på att ta ansvar, lär sig ett nytt språk flytande eller väldigt bra och lär känna personer som man antagligen kommer ha kontakt med hela livet. Men jag vet också hur tufft det skulle bli att lämna familj och vänner bakom sig för ett helt år då otroligt mycket kan hända, att kasta sig in i en ny vardag i en annan kultur, att inte förstå, att känna sig utanför, att känna hemlängtan, att inte få ta studenten med sin klass och att hamna ett år efter kompisarna. Det är sånt som får mig att tveka. Tänk om jag hamnar hos världens sämsta familj? Tänk om jag är så dålig på engelska att jag inte kan kommunicera så bra/hänga med i skolan? Tänk om jag ångrar mig när jag är där?
 
Trots allt skulle det vara en otrolig upplevelse och vad jag har läst hitills så verkar ingen ångra det trots alla motgångar man stöter på. Det är helt enkelt något man får på köpet som utbytestudent, upp- och nedgångarna. Så nu väntar i alla fall en tid då jag ska tänka, prata med andra och läsa mer om det här. Tänk bara att få komma till USA överhuvudtaget. Att bo där. Att gå i high school. Att besöka alla städer. Att bli riktigt bra på engelska. Att få vara med om homecoming, prom och andra typiska high school grejer. Att fira jul där. Att få vara med om olika högtider som thanksgiving. Och framförallt att få lära känna nya personer som förhoppningsvis blir vänner för livet. Det skulle allt vara något.
 
Så om någon utbytesstudent skulle råka läsa detta får du jättegärna lämna en kommentar och berätta lite om dina erfarenheter, länka gärna din blogg också om du har något! :')

Publicerat: 2014-04-10 - 09:00:00  •  Kategorier: Foto, Frida, Inspiration

Imorgon gäller det...Ahhh... ni fattar inte hur nervös jag är för imorgon! För det första har jag under flera månader gått och trott att preliminära antagningen till gymnasiet skulle komma 29 april (fråga mig inte varför jag hade fått för mig det), förra veckan fick jag veta att det är på fredag, men när jag nu gick in och kollade Indranet stod det att den var klar imorgon...
 
Är sjukt nervös, vill så gärna komma in! Får hoppas att poängen är ungefär som förra året, då borde jag klara det hyfsat bra... Dock hjälper det inte att tänka så för mig, är så himla nervös ändå... 
 
I know the update is bad, I'm sorry.. Har gjort ett tidsinställt till imorgon i alla fall så kika gärna in då!

Publicerat: 2014-04-09 - 18:01:23  •  Kategorier: Foto, Frida

Nu är det officiellt varmt ute...... för idag red jag första ridpasset ute för i vår! Så härligt! Det är sådana stunder man är glad att man rider; ridpasset går bra, hästen lyssnar på vad man vill, man rider ute i friska luften, det är varmt och ljust ute och solen håller på att gå ner på himlen. That's lovely!

Igår åkte jag till stallet med bussen och var därför här väldigt tidigt, så utnyttjade tiden till att plugga fysik. Är så otroligt nervös för nationella i NO på tisdag för jag vill verkligen får bra på det! Såklart ville Mjau (stallkatten) också vara med och läsa om jordens avstånd till solen, acceleration och akustik. 

Själva ridpasset gick inte så bra igår, Findus var inte alls på humör helt enkelt. Så just nu är jag lite smått sugen på att byta ut honom mot Elliot som jag då hade idag. 
Jaja, får väl se hur de blir. Nu är i alla fall första "tävlingarna" anmälda för i år, som jag har längtat sedan KM förra året.. ;) Programridning 1/5 och KM i dressyr 4/5 står på schemat! :')

Nu ska jag hem, duscha, käka pizza och sedan vara med Isa en stund. Ni får ha en toppenfredag! 

Publicerat: 2014-04-04 - 20:20:18  •  Kategorier: Foto, Foto - Djur, Foto - Saker, Frida, HästarFrida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.


arkiv

• 2015:

Länkbyten


övrigt


Bloggranking