Throwback Gotland 2013

Visby • Högklint • Världens sötaste russföl på Lojsta hed • Fårösund • Fårö
♥ Gotland 2013 


Through those eyes


Publicerat: 2014-05-29 - 08:00:00  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Hästar, Foto - Makro, Frida

Högstadiets skolarbete är klart

Åh, det hade allt suttit fint med B&J nu ♥
 
Vet ni vad? Skrev just klart min sista inlämning/uppgift och skickade in så nu har jag inget kvar på "att-göra-listan". Högstadiet är alltså i princip klart. Vi gör lite i skolan fortfarande, men för det mesta är nästan allt klart, (vilket märks på att vi börjar få lämna tillbaka alla böcker, den lyckan alltså, när man ser skåpet tömmas så sakteliga ♥) så den här veckan har det mest varit betygsnack, film och lite göra klart. Så det känns himla skönt! 
 
Nu ska jag rensa datorn och föra över allt jag ska ha kvar för den ska lämnas tillbaka nästa vecka. Känns lite sorgligt, efter tre år tillsammans ska vi nu skiljas åt... ;) Senare ikväll blir det US-möte vilket ska bli roligt då vi inte har träffats på länge och vi har många roliga saker att prata om!

Publicerat: 2014-05-28 - 17:55:04  •  Kategorier: Foto - Saker, Frida, Mat och Bak

Daydreams about you

 
Tiden går så otroligt fort nu. Det är lite jobbigt att tänka att halva 2014 snart har gått... Liksom va? Vänta lite nu. Stanna tiden. Ett halvår. Bara sådär... Vill inte att sommar ska gå så fort, vill att den ska hålla på länge, länge! 
Har i alla fall mycket att se fram emot. I juni åker vi till Rhodos och när jag kommer hem ska jag åka ut på min första tävling utanför klubben. Jag ska vara lägerledare på kvällarna på ett ridläger, kommer bli jätteskoj! I juli åker vi en vecka till sommarstugan och är där med kusinerna och farmor, brukar bli så varje sommar och eftersom vi bor så långt ifrån varandra så är det enda gången på året vi träffas, älskar de veckorna. Augusti är änsålänge ganska oplanerat, har sökt sommarjobb där egentligen men tror inte jag får något från kommunen i alla fall, så ska se om jag kan få på ett annat ställe. Så ja, ni hör.. Det kommer gå fort men det kommer bli lyckat! Har ni något planerat i sommar? :')

Publicerat: 2014-05-24 - 17:41:19  •  Kategorier: Foto - Makro, Foto - Natur, Foto - Sommar, Frida

För jag ska resa mig ur askan, upp från mina knän

 

Publicerat: 2014-05-18 - 20:46:11  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Hästar

En månad kvar...
Publicerat: 2014-05-18 - 18:33:45  •  Kategorier: Foto, Frida, Rhodos 2014

Serietips

Jag älskar serier! Tycker ofta bättre om att kolla på serier än filmer. Tänkte här tipsa om två serier som jag kollar på. 
 
- Teen Wolf
Åhhh ♥♥ Så himla bra och och smockfullt med snygga killar. För att dra handlingen lite kort så handlar det om två tonårskillar och deras vardag som snabbt förändras när de under en natt smyger omkring i skogen och den ene (Scott) blir biten av en varulv. Han blir tvungen att lära sig hantera sitt nya liv som oberäknelig varg samtidigt som en ny tjej (Allison) börjar på skolan. Scott faller genast för henne och han lyckas få en dejt, men allt blir lite kaosartat när han upptäcker att Allisons familj är varulvsjägare. Om ni inte redan kollar så måste ni börja, för ni får inte för allt i världen missa de snygga varulvarna, underbara Stiles och allt annat i serien! 
 
 
 
- Pretty Little Liars
Vem har inte missat PLL? ;) I början var jag väldigt beroende, men tycker att den börjar lite tjatig. Vill liksom att de ska ta slut nu, hehe... Serien kretsar kring fem tjejer varav en av dem försvinner spårlöst i första avsnittet. De andra får aldrig veta vad som egentligen hände men ungefär ett år efter försvinnandet börjar konstiga saker hända. Tjejerna får olika meddelanden och sms från en anonym person som undertecknar sig med "A". "A" skickar bland annat olika hot och tjejerna känner sig jagade. Man får hela tiden ledtrådar om vem "A" kan vara, men de teorierna brukar krossas rätt fort. Man kan aldrig lita på någon eller något känns det som ;) Serien innehåller en hel del spänning och en många scary moments, men även drama, vänskap och kärlek. 
 
 
Jag kollar även på Grey's Anatomy, Walking Dead, Prison Break, Falling Skies och Arrow. Vilken/Vilka är er/era favoritserie/serier? Ge mig gärna tips på nya bra serier! :D

Publicerat: 2014-05-17 - 14:00:00  •  Kategorier: Foto, Frida, Inspiration, Tips

Ponny idagBlev sååå glad när jag fick se att jag skulle rida ponny idag. Findus hade råkat bli skriven på fyra pass och Leika bara ett så jag hade fått ta Leika istället, vilket absolut inte gjorde mig något då jag har velat rida ponny jättelänge. Tror det kan vara typ ett år sedan jag red ett riktigt pass på ponny, haha. 

Så på grund av missen fick jag som sagt ta Leika och jag var till en början lite fundersam över hur det skulle gå. I början gick det inte alls bra och hon gick emot handen, men det släppte efter ett tag och då blev hon så mjuk och fin. En dröm att sitta ner på också, det kändes verkligen super i traven! Vi tränade lite på att vända rätt upp och rida rakt och där fick jag en del beröm för att det var rakt och snyggt, roligt! Galoppen behöver dock övas på. Men det hade varit så kul att få komma ut och tävla henne, så hade gärna haft henne några gånger nu och sett om det skulle kunna bli något bra. Önskade henne i alla fall till imorgon ;) Godnatt på er!

Publicerat: 2014-05-15 - 22:35:49  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Hästar, Frida, Hästar

New


Publicerat: 2014-05-15 - 15:00:00  •  Kategorier: Foto, Foto - Saker, Frida, Nytt

My thoughts are stars I cannot fathom into constellations.

Isabell och Shaad, KM i dressyr 2014

Heej! Just nu sitter jag hemma och trotsar resten av världen känns det lite som.. Nädå, men resten av Sveriges 98:or sitter just nu i denna stund och skriver näst sista riktiga nationella provet. Idag och imorgon är det SO:n, religion fick vår skola. Men jag sitter som sagt hemma och ska snart gå till bussen. Jag ska nämligen in till tandläkaren och träffa någon tandställningsspecialist. Vi får väl se hur det går... Så provet får jag göra nästa vecka på uppsamlingstillfället. 
 
När jag kommer tillbaka till skolan har jag tre lektioner kvar så även om torsdagar innehåller väldigt tråkiga lektioner så är det bara att stå ut. Och ikväll blir det ridning. :')
Ni får ha en superbra torsdag!

Publicerat: 2014-05-15 - 08:05:39  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Hästar, Frida

The fault in our stars

 
Det kan ju inte vara många som har missat allt runt omkring boken (och den kommande filmen) The fault in our stars? Jag såg i alla fall boken cirkulera runt på nätet för flera månader sedan och läste lite lätt om den, tänkte att jag borde läsa den när jag fick tid. Men sedan glömde jag av den fram tills för ett par månader sedan kanske. Då såg jag den på flera bloggar och kom av någon anledning över trailern. Och där var det kört.
 
Jag såg trailern hur många gånger som helst utan att tröttna och bad mamma låna boken på svenska. När jag fick den tog det inte lång tid att läsa ut den. Jag är inte jätteförtjust i "vanliga" tonårsliv-kärleks-böcker, då man redan har läst så otroligt många och de flesta är så lika varandra. Men det här är något annorlunda. Det handlar i alla fall om cancersjuka Hazel som vet att hon för eller senare kommer att dö. Hennes föräldrar tog henne ur skolan för flera år sedan när cancern blev värre, så när boken början har Hazel inte så mycket att göra och hennes mamma tvingar henne att gå i en stödgrupp för cancersjuka. Hon tycker att det är dödstråkigt och vill verkligen inte gå dit en dag, men hennes mamma tvingar henne och det är då hon träffar Augustus för första gånger. Och där börjar allt.
 
 
Utdrag ur "För eller senare exploderar jag" av John Green (The fault in ours stars på svenska), ett av mina favoritstycken:
"Jag är kär i dig", sa han tyst.
"Augustus", sa jag.
"Det är jag", sa han. Han stirrade på mig och jag såg hur det rynkade sig i ögonvrårna på honom. "Jag är kär i dig och jag tänker inte förneka mig det enkla nöjet att säga sådant som är sant. Jag är kär i dig och jag vet att kärleken bara är ett rop i tomheten och att glömskan är oundviklig och att vi alla är dömda att dö och att det kommer en dag då all vår möda blivit till soft och jag vet att solen kommer att svälja den enda jorden vi någonsin kommer att ha och jag är kär i dig."
"Augustus", sa jag igen, eftersom jag inte visste vad jag annars skulle säga.
  
Collage gjort av mig med mina favoritcitat
 
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men tror det är bäst om det inte blir för långt. Jag tycker i alla fall att ni borde läsa boken eller i alla fall se filmen som kommer i juni i år. Det ska jag, ränkar redan ner dagarna. Jag gråter otroligt sällan av böcker och filmer men när jag läste TFIOS hade jag väldigt svårt att hålla ögonen torra. Historien är så fruktansvärt fin men samtidigt så orättvis. 
 
Så nu vill jag bara avsluta med, offra två minuter av er dag och kolla på trailern. Sedan kan ni springa och låna eller köpa boken. Ni kommer inte att ångra er.
 

Publicerat: 2014-05-14 - 18:10:08  •  Kategorier: Foto, Foto - Saker, Frida, Inspiration, Kärlek, Tips

Happiness

"When i was 5 years old my mom always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down happy . They told me I didn't understand the assignment, and I told them they didn't understand life." -John Lennon
 
Har postat det här citatet förut för länge sedan, men tycker det är så bra att det tåls att skrivas igen.

Publicerat: 2014-05-13 - 22:12:15  •  Kategorier: Frida, Inspiration

12.05.14

 
Hej! Hur mår ni? 
Ville bara kika in lite snabbt för att det inte ska stå helt still här. Helgen har gått i ett verkligen, så är så himla trött idag. I lördags gick jag upp tidigt och stack till stallet där vi förberedde och hade genrep för Majfesten. Vid tvåtiden åkte jag och Olivia till Tjörns ridklubb med våra tjejer för att vara med på distriktsfinalen av Vi i stallet. De var jätteduktiga! :') 

Efteråt åkte vi tillbaka till stallet och fortsatte förbereda för söndagens aktivitet. Sedan var det då söndag och Majfest. Tidigt på morgonen åkte jag tillbaka till stallet. Sedan var det full rulle i flera timmar framåt med förberedelser, själva Majfesten och allt fix efteråt. Jag var helt slut när jag kom hem och det är jag fortfarande... x)

Så nu blir det stallet (igen) efter en lång skoldag, haha. Ni får ha en fortsatt bra måndagskväll! :')

Publicerat: 2014-05-12 - 16:59:58  •  Kategorier: Foto - Natur, Foto - Sommar, Foto - Vatten, Frida, Hästar

Nöjd med dagens pass


Bild i repris från KM i söndags, med en ny redigering

Idag var ridning med tävlingsgruppen och hoppning stod på schemat. Trodde jag skulle få en annan häst än Findus, men så blev det inte. Var inte heller direkt så positivt inställd till hur det skulle gå med tanke på de senaste gångerna då han har stannat så mycket. Men det gick faktiskt jättebra, han var framåt och positiv och stannade inte en enda gång :') Vi gjorde lite olika övningar med snäva svängar, kort anridning och hindrena var ganska låga vilket jag tror var bra då han nog inte blev så trött av det. I en övning hoppade vi dock lite högre och då låg oxern på 85. Några hoppade ett snäpp högre men jag valde att stanna där då jag var så nöjd med att han hoppade 85:an utan att stanna. Han kändes en aning tvekande men vi kom över utan problem. Så för att inte förstöra något, avslutade jag med en bra känsla! :') 

Innan ridningen hade jag och Olivia Vi i stallet möte med våra duktiga tjejer. Vi gjorde ett prov som de fick göra, fikade och övade hejaramsor. De har blivit riktigt grymma vilket känns jätteroligt. Nu taggar vi för distriktsfinalen på lördag! :')

Kom hem för någon timme sedan så har bara duschat och gjort mig iordning och nu ska jag sova och tagga för andra nationella i matte imorgon! ;)

Publicerat: 2014-05-08 - 22:53:32  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Hästar, Frida, Hästar

Älskade du ♡
R.I.P

Publicerat: 2014-05-05 - 22:46:04  •  Kategorier: Foto, Foto - Djur, Frida, Kärlek, MarsvinFrida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.


arkiv

• 2015:

Länkbyten


övrigt


Bloggranking