The fault in our stars

 
Det kan ju inte vara många som har missat allt runt omkring boken (och den kommande filmen) The fault in our stars? Jag såg i alla fall boken cirkulera runt på nätet för flera månader sedan och läste lite lätt om den, tänkte att jag borde läsa den när jag fick tid. Men sedan glömde jag av den fram tills för ett par månader sedan kanske. Då såg jag den på flera bloggar och kom av någon anledning över trailern. Och där var det kört.
 
Jag såg trailern hur många gånger som helst utan att tröttna och bad mamma låna boken på svenska. När jag fick den tog det inte lång tid att läsa ut den. Jag är inte jätteförtjust i "vanliga" tonårsliv-kärleks-böcker, då man redan har läst så otroligt många och de flesta är så lika varandra. Men det här är något annorlunda. Det handlar i alla fall om cancersjuka Hazel som vet att hon för eller senare kommer att dö. Hennes föräldrar tog henne ur skolan för flera år sedan när cancern blev värre, så när boken början har Hazel inte så mycket att göra och hennes mamma tvingar henne att gå i en stödgrupp för cancersjuka. Hon tycker att det är dödstråkigt och vill verkligen inte gå dit en dag, men hennes mamma tvingar henne och det är då hon träffar Augustus för första gånger. Och där börjar allt.
 
 
Utdrag ur "För eller senare exploderar jag" av John Green (The fault in ours stars på svenska), ett av mina favoritstycken:
"Jag är kär i dig", sa han tyst.
"Augustus", sa jag.
"Det är jag", sa han. Han stirrade på mig och jag såg hur det rynkade sig i ögonvrårna på honom. "Jag är kär i dig och jag tänker inte förneka mig det enkla nöjet att säga sådant som är sant. Jag är kär i dig och jag vet att kärleken bara är ett rop i tomheten och att glömskan är oundviklig och att vi alla är dömda att dö och att det kommer en dag då all vår möda blivit till soft och jag vet att solen kommer att svälja den enda jorden vi någonsin kommer att ha och jag är kär i dig."
"Augustus", sa jag igen, eftersom jag inte visste vad jag annars skulle säga.
  
Collage gjort av mig med mina favoritcitat
 
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men tror det är bäst om det inte blir för långt. Jag tycker i alla fall att ni borde läsa boken eller i alla fall se filmen som kommer i juni i år. Det ska jag, ränkar redan ner dagarna. Jag gråter otroligt sällan av böcker och filmer men när jag läste TFIOS hade jag väldigt svårt att hålla ögonen torra. Historien är så fruktansvärt fin men samtidigt så orättvis. 
 
Så nu vill jag bara avsluta med, offra två minuter av er dag och kolla på trailern. Sedan kan ni springa och låna eller köpa boken. Ni kommer inte att ångra er.
 

Publicerat: 2014-05-14 - 18:10:08  •  Kategorier: Foto, Foto - Saker, Frida, Inspiration, Kärlek, Tips

Kommentarer
Innan du kommenterar:
FOTO OCH DESIGN
- Alla bilder är fotade utav mig om inget annat anges, så stjäl inget! (Meddela mig gärna om du ser bilder eller annat av mig hos någon där de inte borde vara.)
- Jag fotograferar med Nikon D3100
- Jag redigerar i Lightroom 2 och Photoshop CS4 Extended
- Jag har under lång tid gjort designer och du kan läsa mer om det i menyn till vänster. Dock gör jag inga just nu!

KONTAKT
- Vill du kontaka mig? Mejla till fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

ÖVRIGT
- Jag gör inga Bloglovinbyten, följer de bloggar jag tycker är intressanta.
- Ja, jag kan ibland göra länkbyten med bloggar jag tycker är värda att göra länkbyten med
- Du får gärna länka till fototävlingar
- "Allt bra?"-kommentarer besvaras inte då jag alltför många gånger märkt att personerna inte alls är intresserade utan bara vill ha besökare. Läs inlägget så får du nog svar!


Filippa :

Åh men den filmen verkade ju jättebra! Kanske skulle gå och kolla när den kommer ut? :)

2014-05-15 | 11:06:16
Bloggadress: http://filippajosefines.blogg.se
Alisha:

Jag har tänkt att beställa den boken när jag har läst ut alla tusentals böcker jag har liggandes här hemma. Har hört så mycket bra om den boken :o

2014-05-15 | 18:35:22
Bloggadress: http://ravenith.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Frida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.Länkbyten


övrigt


Bloggranking