det gör ont att veta men lika ont att undra

 
Tisdag, halvkass dag, men dessa finns ju tyvärr också... Imorgon har jag tyvärr inte lektionsfritt som vanligt för skolan har lagt fredagsschemat imorgon så att vi ska missa en dag mindre, lite segt då fredagar är sämst utifrån lektionerna, hehe... Får försöka muntra upp mig med tanken på att det är lov snart, att det bara blir ljusare och ljusare och att det bara är strax över 70 dagar kvar till resan ♥

Publicerat: 2015-03-31 - 20:33:14  •  Kategorier: Foto - Saker, Frida

Träningsglädje

Bilder från weheartit och tumblr
 
Tycker att det är så roligt att jag verkligen har börjat gilla att träna jämfört med för några år sedan då mamma och pappa fick tjata på en för att hänga med ut och springa en liten tur. Sedan jag började träna mer seriöst i höstas har jag verkligen börjat uppskatta det och längtar numera emellan gångerna. Älskar känslan efteråt och energin man får! Sedan tycker jag ocskå att jag mår bättre, tränar jag några gånger i veckan så känner jag mig piggare, fräschare och nyttigare vilket känns bra.
 
Idag följde jag med pappa på en löprunda med lite styrka samt backträning, sjukt jobbigt där ett tag men kul i alla fall! :') Hoppas att ni har haft en bra måndag!

Publicerat: 2015-03-30 - 21:45:58  •  Kategorier: Frida, Inspiration

Cinnamon Buns

 
I fredags red jag ett pass (som för övrigt gick skit...) och sedan träffade jag Linnea och åt BJ. Finns det något godare? Tror inte det! Vi testade den nya Cinnamon Buns som var otroligt god! Vanlijglass med kanelsmak och degklumpar i, mmmm.
 
Igår var jag på verksamhetskick-off med ridklubben och idag tänkte jag plugga och träna. Hoppas ni har haft en härlig helg!

Publicerat: 2015-03-29 - 13:42:14  •  Kategorier: Foto - Saker, Frida, Mat och Bak

Fredagsfika

 
Denna fredagseftermiddag har hittills bestått av en liten fika med mamma och strax ska jag bege mig mot stallet för att rida igen ett återbud. När jag kommer hem ska jag eventuellt träffa Linnea, så det blir en mysig fredag! Vad har ni för planer? :')

Publicerat: 2015-03-27 - 18:09:04  •  Kategorier: Foto - Saker, Frida, Mat och Bak

Renbäddat

Underbart ♥

Publicerat: 2015-03-25 - 19:15:06  •  Kategorier: Foto - Saker, Frida

24.03.15


två från dagen

Publicerat: 2015-03-24 - 16:38:55  •  Kategorier: Foto - Människor, Foto - Vatten, Frida

Serietips: The 100

 
The 100 är en amerikansk post apokalyptisk serie från 2014. När serien börjar har det gått 97 år sedan ett kärnvapenkrig som utplånade allt liv på jorden, förutom några nationer som hade rymdstationer runt jorden och bosatte sig där istället. Problemet är att syret på arken börjar ta slut och ledningen bestämmer sig för att skicka ner hundra ungdomsbrottslingar för att se om jorden går att överleva på igen. Sedan får man då följa deras nya liv nere på jorden.
 
Serien kan låta flummig såhär till en början och när jag hörde beskrivningen första gången la jag inte särskilt mycket uppmärksamhet vid den. Men efter att ha hört ett par rekommendationer till tänkte jag att jag fick ge den en chans ändå och det är jag så glad över att jag gjorde! Jag fastnade inte för de första avsnitten, men ge det 3-5 avsnitt så ska du se att du är fast! ;)
 
 
Jag måste säga att The 100 förmodligen är den bästa serien jag har sett! Det finns så otroligt mycket som jag gillar, bland annat:
• Så är den otroligt välgjord, ingen lågbudgetserie här inte
 
• Dialogerna är ofta väldigt bra och det finns många fina citat
 
• Jag älskar hur de framställer alla karaktärer! För det första så upplever jag alla som väldigt ”naturliga”, det är inga översminkade, smala modeller eller endast snygga killar som spelar huvudrollerna, sedan beror det såklart lite på att de inte lever i dagens samhälle utan ute i naturen där man utsätts för smuts, regn och slit, men ändå!
 
• Dessutom är det en väldigt bra balans mellan tjejer och killar. De flesta starka, mäktiga ledarna är kvinnor och de flesta kvinnorna i serien framställs som tuffa, handlingskraftiga och kan klara sig själva. Till skillnad från t.ex. The Vampire Diaries eller PLL där tjejerna hela tiden måste räddas, inte för att jag inte gillar de två serierna också, men ibland kan jag tröttna på hur försvarslösa tjejerna ofta är där…
 
• Något annat som jag också tycker är väldigt positivt är att serien verkligen inte är ytligt, som (igen) t.ex. PLL i många fall. Den behandlar hela tiden tuffa frågor som ”hur lång är man beredd att gå för sitt eget folk?”, ”är det rätt att offra några för restens överlevnad?”, onda och goda handlingar, vilka konsekvenser ens handlingar får och hur det fortsätter påverka en.
 
Dessutom har serien fått otroligt mycket bra kritik, så det är faktiskt inte bara jag som är helt frälst ;) Säsong två avslutades förra veckan så nu kommer vi alla få vänta till hösten igen innan vi får njuta av mer. Så det är ju ett perfekt tillfälle för er som inte har sett den ännu att kolla ifatt! Ni kan tacka mig senare..
 

Publicerat: 2015-03-24 - 09:00:00  •  Kategorier: Frida, Tips

Bracelets

Smycken som bärs nästan varje dag - Thomas Sabo armband och Fuck cancer-armband

Publicerat: 2015-03-23 - 18:30:24  •  Kategorier: Foto - Saker, Frida, Inspiration

Some things about me

Några bilder som togs i januari när jag fortfarande var tandställningslös... det var tider det...
 
• Jag pillar alltid sönder sårskorpor...
 
• Jag har gått i judo.
 
• Om jag bara skulle fått äta en gång per dag så skulle jag lätt valt frukosten, bästa måltiden!
 
• Jag älskar marsipan, majskolvar och allt som smakar choklad.
 
• Ju äldre jag blir desto räddare blir jag för skräckfilmer...

Publicerat: 2015-03-22 - 22:36:49  •  Kategorier: Foto - Människor, Foto - Porträtt, Frida

Liten throwback när sommaren känns långt borta...

 
Godmorgon! Har ni några roliga planer för idag? Själv ska jag plugga, har en massa saker som behöver vi klara och vet inte riktigt vart jag ska börja... Och ikväll ska jag vara med Erika och Pernilla. 
 
Juste, igår var jag på bio med massor utav folk från klassen. Några av oss började med att köpa på oss godis på 4-gott, tog en paus på EH där vi degade ett tag och sedan tog vi oss vidare till Bergakungen där vi mötte upp alla andra och såg premiären av Insurgent. Helt okej var den, men måste nog säga att böckerna är bättre! 

Publicerat: 2015-03-21 - 10:56:00  •  Kategorier: Foto - Djur, Foto - Människor, Foto - Natur, Foto - Sommar, Foto - Stad och hus, Foto - Vatten, Frida, Mat och Bak

Sådant som spelas i hörlurarna just nu

 
Samt Kygos nya "Stole the show" ♥

Publicerat: 2015-03-18 - 21:21:00  •  Kategorier: Frida, Tips

kärlek.

citat från favoritboken Delirium, stort tips för er som inte har läst!
 
En tisdagskväll såhär i mitten på mars; stressar över allt plugg just nu, kikar lite bloggar, förbereder lite tidsinställt, kollar tumblr, tänker...
 
Dagens plus:
- pasta carbonara i skolan idag
- det blåste varmt idag (!!!), kan låta flummigt men blev verkligen så glad när jag kände en varm vindpust för första gången på flera måndader, var underbart att känna vinden utan att frysa skinnet av sig
- trodde jag skulle behöva skriva om en artikel jag skrev i söndags som hade försvunnit, men hittade den!

Publicerat: 2015-03-17 - 18:32:46  •  Kategorier: Frida, Kärlek, Tips

kär i himlen

fridalindqvists.tumblr.com

Publicerat: 2015-03-17 - 09:00:00  •  Kategorier: Frida, Inspiration

Nästa år drar jag till USA i ett år...

 
... nej, skojar bara, det gör jag inte alls... Men visst hade det varit helt otroligt? Minns ni det här inlägget jag skrev för ungefär ett år sedan? Under den här tiden förra året kom jag nämligen över ett utskick från STS (som man - i alla fall jag - annars bara brukar slänga/inte bry sig om) om utbytesår. Jag blev helt till mig och läste all information jag kunde hitta, stäckläste bloggar osv. Efterhand svalnade intresset en aning och jag la det lite åt sidan. 
 
Men under GHS i år hamnade vi av en slump i en monter som ordnade jobbresor till exempelvis Australien och Nya Zeeland som man kunde åka på när man hade fyllt arton, vilket är en hel annan historia som jag kan skriva om en annan gång. Det resulterade i alla fall i att jag blev så himla sugen på att resa och började kika lite smått på utbytesår igen. Ännu en gång läste jag på alla hemsidor jag kunde hitta, kikade på olika organisationer och läste utbytesbloggar. I början av veckan beställde jag lite material från olika organisationer bara för att jag blev så inspirerad, haha.. ;)
 
På ett sätt lockar det så otroligt mycket! Jag vill resa, jag vill upptäcka, jag vill bli bra på engelska, jag vill testa på nya saker och jag vill lära känna nya människor. Men samtidigt är jag så himla rädd. Jag är orolig för att jag inte ska trivas, att det ska vara svårt att få bra vänner, att min engelska kommer att vara för dålig, att jag ska hamna hos en dålig värdfamilj och att jag kommer ånga hela resan. Är jag beredd att skippa sista året och studenten med klassen? Är jag beredd att pausa från ridningen ett år? Är jag beredd att handskas med alla motgångar? 
 
Jag tror att ett utbytesår hade varit otroligt häftig, lärorikt och underbart på alla sätt och jag skulle så gärna vilja testa. Men jag är osäker på om jag vågar ta steget. Jag vet av erfarenhet att jag också har ganska lätt för att låta saker rinna ut i sanden.. Så vi får väl helt enkelt se vart det här slutar, som en dröm eller med att jag faktiskt kommer hem efter ett år på andra sidan jorden.

Publicerat: 2015-03-16 - 09:00:00  •  Kategorier: Foto - Saker, Frida

Ute i solen

 
Godmorgon! 
Idag satte jag klockan och gick upp hyfsat i tid, sedan gjorde jag lite frukost och gick ut och satte mig på altanen en stund. När vindarna kom blev det lite kyligt trots den lite tjockare tröjan och jackan, men när det var vindstilla var det riktigt behagligt. Skönt i alla fall att starta dagen med lite frisk luft och sol innan jag nu ska sätta igång med plugget. Önskar er en trevlig söndag!

Publicerat: 2015-03-15 - 10:22:00  •  Kategorier: Foto - Saker, Frida, Mat och BakFrida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.


arkiv

• 2015:

Länkbyten


övrigt


Bloggranking