Serietips: The 100

 
The 100 är en amerikansk post apokalyptisk serie från 2014. När serien börjar har det gått 97 år sedan ett kärnvapenkrig som utplånade allt liv på jorden, förutom några nationer som hade rymdstationer runt jorden och bosatte sig där istället. Problemet är att syret på arken börjar ta slut och ledningen bestämmer sig för att skicka ner hundra ungdomsbrottslingar för att se om jorden går att överleva på igen. Sedan får man då följa deras nya liv nere på jorden.
 
Serien kan låta flummig såhär till en början och när jag hörde beskrivningen första gången la jag inte särskilt mycket uppmärksamhet vid den. Men efter att ha hört ett par rekommendationer till tänkte jag att jag fick ge den en chans ändå och det är jag så glad över att jag gjorde! Jag fastnade inte för de första avsnitten, men ge det 3-5 avsnitt så ska du se att du är fast! ;)
 
 
Jag måste säga att The 100 förmodligen är den bästa serien jag har sett! Det finns så otroligt mycket som jag gillar, bland annat:
• Så är den otroligt välgjord, ingen lågbudgetserie här inte
 
• Dialogerna är ofta väldigt bra och det finns många fina citat
 
• Jag älskar hur de framställer alla karaktärer! För det första så upplever jag alla som väldigt ”naturliga”, det är inga översminkade, smala modeller eller endast snygga killar som spelar huvudrollerna, sedan beror det såklart lite på att de inte lever i dagens samhälle utan ute i naturen där man utsätts för smuts, regn och slit, men ändå!
 
• Dessutom är det en väldigt bra balans mellan tjejer och killar. De flesta starka, mäktiga ledarna är kvinnor och de flesta kvinnorna i serien framställs som tuffa, handlingskraftiga och kan klara sig själva. Till skillnad från t.ex. The Vampire Diaries eller PLL där tjejerna hela tiden måste räddas, inte för att jag inte gillar de två serierna också, men ibland kan jag tröttna på hur försvarslösa tjejerna ofta är där…
 
• Något annat som jag också tycker är väldigt positivt är att serien verkligen inte är ytligt, som (igen) t.ex. PLL i många fall. Den behandlar hela tiden tuffa frågor som ”hur lång är man beredd att gå för sitt eget folk?”, ”är det rätt att offra några för restens överlevnad?”, onda och goda handlingar, vilka konsekvenser ens handlingar får och hur det fortsätter påverka en.
 
Dessutom har serien fått otroligt mycket bra kritik, så det är faktiskt inte bara jag som är helt frälst ;) Säsong två avslutades förra veckan så nu kommer vi alla få vänta till hösten igen innan vi får njuta av mer. Så det är ju ett perfekt tillfälle för er som inte har sett den ännu att kolla ifatt! Ni kan tacka mig senare..
 

Publicerat: 2015-03-24 - 09:00:00  •  Kategorier: Frida, Tips

Kommentarer
Innan du kommenterar:
FOTO OCH DESIGN
- Alla bilder är fotade utav mig om inget annat anges, så stjäl inget! (Meddela mig gärna om du ser bilder eller annat av mig hos någon där de inte borde vara.)
- Jag fotograferar med Nikon D3100
- Jag redigerar i Lightroom 2 och Photoshop CS4 Extended
- Jag har under lång tid gjort designer och du kan läsa mer om det i menyn till vänster. Dock gör jag inga just nu!

KONTAKT
- Vill du kontaka mig? Mejla till fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

ÖVRIGT
- Jag gör inga Bloglovinbyten, följer de bloggar jag tycker är intressanta.
- Ja, jag kan ibland göra länkbyten med bloggar jag tycker är värda att göra länkbyten med
- Du får gärna länka till fototävlingar
- "Allt bra?"-kommentarer besvaras inte då jag alltför många gånger märkt att personerna inte alls är intresserade utan bara vill ha besökare. Läs inlägget så får du nog svar!


Alisha:

Jag har funderat på att börja se den serien så många gånger, men vet inte varför det aldrig har blivit av, haha! D:

Svar: Åhhh, då måste du börja kolla! Bäst är den!! :D
Frida Lindqvist

2015-03-26 | 14:39:14
Bloggadress: http://ravenith.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:Frida • 16 • Göteborg
1998 föddes en tjej vid namn Frida. Jag är en glad person som lever för hästarna, familjen och vännerna. Jag har ett stort intresse för foto och design som märks väl i bloggen.

Fotar med: Nikon D3100
Favoritobjektivet: 50mm f/1.8G
Bloggar om: Foto, vardag, hästar, design
Kontakt: fridaz.lindqvist[snabel-a]gmail.com

Läs mer om...
... mig
... min kamerautrustning
... min fotohemsida
... mitt fotosamarbete


Follow on Bloglovin

finns även här

bloggdesign
Gör ej designer för tillfället.Länkbyten


övrigt


Bloggranking